Kraujo testu bus galima nustatyti gyvenimo trukmę

Naujasis kraujo testas parodys, kiek ilgai žmogus gyvens. Mokslininkai teigę atradę cheminį kraujo atspaudą, suteiksiantį informacijos apie žmogaus gyvenimą, rašo dailymail.co.uk.

Testas turėtų būti atliekamas vaikui gimus. Jis padėtų gydytojams apsaugoti vaiką nuo jo organizmą galinčių paveikti ligų. Taip pat, žmogui bręstant, senstant ir t.t., padėti įveikti su senatve atsirandančias kaulų ir širdies problemas.

Mokslininkai atrado 22 metabolizme dalyvaujančias molekules, kurios yra labai svarbios žmogui bręstant. Viena jų yra siejama su plaučių funkcija, kaulų tankiu, kraujo spaudimu, cholesterolio lygiu ir t.t. Būtent ji yra „atsakinga“ už tai, kokiu greičiu žmogus sensta, kaip jam pasireiškia senatvės ligos ir pan.

„Ši molekulė kiekviename organizme veikia skirtingai, skiriasi net identiškų dvynių duomenys“, – kalbėjo tyrimui vadovavęs profesorius Timas Spectoras.

Londono Kings`s college profesorius T. Spectoras su komanda ištyrė 6 tūkst. dvynių kraują. Pasirodo, atrastųjų molekulių kiekis žmogaus kraujyje priklauso ir nuo to, kokį gyvenimo būdą žmogus pasirenka, kokioje aplinkoje gyvena ir t.t.

„Kuo daugiau informacijos apie senatvės procesus turėsime, tuo lengviau bus kontroliuoti įvairias sunkias ligas“, – tęsė T. Spectoras.

Atradimas ir tyrimo rezultatai išspausdinti žurnale „International Journal of Epidemiology“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių