Kraiteliai ankstukų šeimoms: siūlo svarbią pagalbą, kai nežinai, ko paklausti

Vienas iš dešimties Lietuvos naujagimių gimsta anksčiau laiko. Reaguojant į tai, šalyje startavo pirmoji Lietuvoje paramos akcija, skirta neišnešiotiems naujagimiams.

Paramos projekto „Ankstukai“ vadovė Asta Speičytė-Radzevičienė pažymi, kad su netikėtu įvykiu susidūrusioms šeimoms skiriami kraiteliai – labai svarbi pagalba.

Paramos projekto „Ankstukai“ vadovė pabrėžia, kad neplanuotam vaiko gimimui šeimos nebūna pasiruošusios tiek morališkai, tiek psichologiškai, tiek finansiškai, tad kraitelio poreikis yra didelis.

„Šeima patiria didžiulį stresą, šoką, išgyvenimą. Tai iššūkis visai šeimai. Šis kraitelis sudarytas iš daugelio dalykų, atrinktų tėvų. Tarp jų, pavyzdžiui, knyga „Ankstukas“. Ji yra ta pagalba, kai tu nežinai net ko paklausti. Kvailų klausimų nėra, reikia klausti visko. <...> Kraitelyje taip pat yra įvairių priemonių vaikeliui, drabužių“, – pasakoja A. Speičytė-Radzevičienė.

Ankstukų pasaulyje vis daugėja, o pernai Lietuvoje gimė daugiau nei 1700 neišnešiotų naujagimių, t.y. beveik kas 18-tas naujagimis gimsta neišnešiotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių