Netekome iškilios Lietuvos mokslininkės: patvirtinta, kad mirė nuo koronaviruso

Lietuvoje mirė 16 koronavirusu užsikrėtęs žmogus, tai – mokslininkė Elena Stankūnienė, ketvirtadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Jos teigimu, mokslininkė mirė Klaipėdos universitetinėje ligoninėje.

Apie tai, kad trečiadienį mirė 98-uosius metus ėjusi Lietuvos edukologijos universiteto docentė E. Stankūnienė, pranešė Lietuvos geografų draugija, tačiau iš pradžių ministerija šio atvejo nepatvirtino.

Tuo metu Nacionalinis visuomenės sveikatos centras teigė, kad toks mirties atvejis žinomas.

Elena Stankūnienė gimė Praniūnų kaime, Alytaus rajone. Ji  studijavo tuometiniame Vilniaus valstybiniame pedagoginiame institute, o baigusi studijas liko dirbti asistente Geografijos katedroje.

Nuo 1953 m. E. Stankūnienė dirbo vyresniąja dėstytoja, 1979 m. apgynė mokslų daktaro disertaciją, nuo 1981 metų – dirbo docente.

Mokslininkė dėstė fizinės geografijos kursą, dirvožemio geografiją, žemynų fizinę geografiją, vadovavo pedagoginei praktikai, kursiniams ir diplominiams darbams. Pagrindinės jos mokslinio darbo kryptys – demografija ir gyventojų geografija. Šiais klausimais, viena ir su kitais autoriais, ji parašė 40 darbų, parengė žemynų fizinės geografijos programą.

Lietuvos geografų draugija reiškia nuoširdžią užuojautą velionės artimiesiems, jos buvusiems kolegoms – bendradarbiams, studentams, ir visiems ją pažinojusiems.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesa.

Tiesa. portretas
Nuo senatves mire, o ne nuo koronosviruso, siuo metu dauguma mirusiu netikrina ar jie buvo uzsikrete isanksto raso kad zmogus mire nuo koronoviruso, nes truksta meginiu patikrinti visus ir jie raso savo nuoziura.

Ko

Ko  portretas
Verta statistika apie mirusius nuo koronos viruso !!! Juk tikrai juokinga,nors neskelbtų tokių nesąmonių :)))

Anonimas

Anonimas portretas
Tokiam amžiuje jau ir nuo slogos galima numirti.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių