Koronavirusas Lietuvoje: COVID-19 diagnozę išgirdo 853 žmonės, užgeso dar septynios gyvybės

  • Teksto dydis:

Statistikos departamentas trečiadienį pranešė, kad Lietuvoje per praėjusią parą nustatyti 853 nauji koronaviruso atvejai. Nuo COVID-19 mirė dar septyni žmonės.

Praėjusią parą šalyje atlikti 9258 molekuliniai (PGR) ir 3818 antigeno tyrimų dėl įtariamo koronaviruso.

Pastarųjų 14 dienų naujų susirgimų rodiklis 100 tūkst. gyventojų siekia 328,9 atvejo.

Teigiamų diagnostinių tyrimų dalis per pastarąsias septynias dienas siekia 7 procentus.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 216 tūkst. 119 žmonių.

Statistiškai pasveiko ir šiuo metu yra gyvi 199 tūkst. 23 asmenys, deklaruotas 155 tūkst. 614 pasveikusiųjų. Statistiškai šiuo metu serga 9198 asmenys, deklaruotas sergančiųjų skaičius siekia 52 tūkst. 607.

Deklaruotu sergančiuoju Statistikos departamentas laiko asmenį, kuriam buvo patvirtintas ligos atvejis ir ligos pabaiga nepatvirtinta gydytojo. Statistinis sergantysis yra asmuo, kuriam liga patvirtinta per pastarąsias 28 dienas. Praėjus šiam terminui, žmogus laikomas statistiškai pasveikusiu.

Anot departamento, statistinių sergančiųjų rodiklis gali būti tikslesnis vertinant populiacijos sergamumą, nes tarp deklaruotų sergančiųjų gali būti atvejų, kai asmuo jau nebeserga, bet šeimos gydytojas nėra patvirtinęs ligos pabaigos.

Nuo COVID-19 Lietuvoje iš viso mirė 3574 žmonės. Su šia infekcine liga – tiesiogiai ir netiesiogiai – siejamos 7258 mirtys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

4

4 portretas
Niekas jokių virusu neveža, ju. yra visur vienodai, tik ne visi užsikrečia. Per anksti pereina ant vasarinių drabužių, kas nėra užsigrudines, tuos ir myli virusai visokie

S.S.S.

S.S.S. portretas
kokie dar draudimai, sienos gi atviros, tai vežti virusą gali kiek kas nori. Grįžę automobiliais niekas nesiizoliuoja, nes o kam gi niekas nežino kad jie kirto sieną, nes pasienyje niekas netikrina. Per šventes kiek bus išvykusiųjų atostogauti ir pan. Čia realiai kol sienos nebus uždarytos niekas ir nepasikeis nes vis priveš naujų atmainų ir taip pasaka be galo. Plius testai pieno riebumą rodo, tad skaičiai iškreipti.

Kaip suprantu

Kaip suprantu  portretas
nepaisant visų draudimų susirgimų skaičiai didėja ? Alio , pone Dulky , panašu nesugebate valdyti situacijos ?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių