Kinijoje naujojo viruso aukų – jau beveik dvi dešimtys

Kinijoje kilusio naujo, į SARS sukėlėją panašaus koronaviruso protrūkio aukų padaugėjo iki 17 žmonių, trečiadienį pranešė valstybinė televizija.

Protrūkio epicentras yra centrinėje Kinijos dalyje esantis Uhano miestas, kur pareigūnai aktyviau tikrina žmonių temperatūrą oro uoste, geležinkelio stotyse ir greitkeliuose. Mieste buvo atšauktas svarbus Naujųjų metų renginys, kuriame paprastai dalyvauja šimtai tūkstančių žmonių.

Koronavirusas sukėlė nerimą dėl savo panašumo į ūminį kvėpavimo takų sindromą (SARS), 2002–2003 metais pareikalavusį žemyninėje Kinijoje ir Honkonge beveik 650 žmonių gyvybių.

Kaip rodo naujausi duomenys, naująja infekcija jau užsikrėtė mažiausiai 444 žmonės visoje Kinijoje, daugiausia Uhane.

Anksčiau buvo skelbta apie devynių pacientų mirtis; visos jos užregistruotos centrinėje Hubėjaus provincijoje, kurios sostinė yra Uhanas.

Užsikrėtimo naujuoju koronavirusu, sukeliančiu plaučių uždegimą, pirmieji atvejai užfiksuoti gruodį Uhane. Kaip pranešama, numanomas pirminis protrūkio židinys yra šiame mieste veikiantis jūrų gėrybių turgus.

Du užsikrėtimo šiuo virusu atvejai buvo nustatyti Honkonge, dar du – Tailande, po vieną – Makao, Pietų Korėjoje, Japonijoje ir Jungtinėse Valstijose. Singapūre dėl galimo užsikrėtimo hospitalizuoti septyni asmenys.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) per trečiadienį vyksiantį posėdį spręs, ar paskelbti retą visuotinę visuomenės sveikatos krizę dėl šios ligos.


Šiame straipsnyje: virusasKinijakoronavirusas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Med.

Med. portretas
Uždrausti reikia keliones i Kiniją ir stabdyti prekių gabenimą iš ten. Tuo pačiu reikia stabdyti ir internetu prekių užsakymus.

Pil.

Pil. portretas
Dauguma prekių yra gaminamos Kinijoje, kaip bus su jomis,ar nebus užkrestos jos tuo virusų.

juk

juk portretas
kinija ne lietuva kur 2 miljardai zmoniu tai tie 20 tai beveik 0 o rasyt nevertejo nes mums dzin geriau parasykit kaip klaipedos soctersalumafija tvarkosi slepdama galus i ...Vandni ir kokia nausedos tevuko sveikata kvepuojant tuo brudu apie dudoriu nekalbesim tik aisku kad iklimpo ikiausu siam mesle ir kazin ar vaidyba su suneliu pades nes tai aiski ciniska veidmainyste ir /runkeliai/ nesupras o tokie kaip titoviukas pagelbes?......
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių