Ketvirtadienį visoje Lietuvoje bus galima pasiskiepyti nuo COVID-19 be išankstinės registracijos

Siekiant didesnio vakcinacijos nuo koronaviruso aktyvumo, ketvirtadienį visoje Lietuvoje žmonės galės pasiskiepyti be išankstinės registracijos, informavo Sveikatos apsaugos ministerija.

„Ketvirtadienį Lietuvoje vyks vakcinacija be išankstinės registracijos visose vakcinacijos centruose, visose savivaldybėse“, – BNS trečiadienį sakė sveikatos apsaugos ministro patarėja Aistė Šuksta.

Pasak jos, vakcinavimo centrai žmones priims nuo 8 val. iki 20 val., galima bus rinktis iš visų tuo metu turimų vakcinų.

„Bus du srautai – išankstinės registracijos ir gyvos eilės“, – aiškino ministro patarėja.

A. Šukstos teigimu, jei akcija pavyks, ji bus kartojama ir ateityje.

Skiepytis atvykstantis žmogus privalo turėti asmens dokumentą.

Artimiausio vakcinacijos centro adresą sužinosite, apsilankę savivaldybės tinklalapyje arba paskambinę savivaldybių nurodytais kontaktais, kuriuos rasite čia.

SAM iliustracija.

Apie vakcinaciją ketvirtadienį be registracijos pirmoji pranešė sostinės savivaldybė. Kaip teigė savivaldybės atstovai, vakcinavimo centras „Litexpo” ilgina darbo laiką ir visų lauks nuo 8 val. iki 20 val. Tereikia atsinešti asmens dokumentą.

Gyventojai turės galimybę vietoje pasirinkti norimą vakciną iš visų turimų:  „Pfizer - BioNTech“, „Moderna“ arba „Jannsen“.

„Vien per ketvirtadienį esame pajėgūs Vilniuje paskiepyti apie 7500 žmonių, iš viso būsime  paruošę 6400 „Pfizer“, 1000 „Janssen“ ir 100 „Modernos“ vakcinų dozių. Vakcinavimo centre tądien dirbs net 125 darbuotojų ir savanorių komanda, tad dar kartą norime pakviesti visus pasiraitoti rankoves ir greičiau grįžti į normalų gyvenimą”, – sako Administracijos direktorė Lina Koriznienė.

Ketvirtadienį žada karštą orą, todėl atvykstantys skiepytis kviečiami nepamiršti apsirūpinti geriamu vandeniu ir apsauga nuo saulės. Vilniaus savivaldybė skelbia, kad atvykti bus patogu viešuoju transportu (100 ir 200 maršrutai), kuris tądien kursuos prisitaikydamas prie vakcinavimo centro darbo laiko.

Prie vakcinavimo centro atvykusieji turės pasirinkti vieną iš eilių – viena skirta visiems nesiregistravusiems iš anksto, kita – tiems, kurie iš anksčiau registravosi 17-ai dienai.

Šalyje nuo COVID-19 mažiausiai viena vakcinos doze paskiepyti per 1, 75 mln. gyventojų – 42,1 proc. žmonių.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kawenskas

Kawenskas  portretas
Jo prievarta kiša ta bruda vakcyna, kad tik greičiau pakeistų DNR... Covid tai amžiaus afiora... 4 reihas... Liks tik vienas sluoksnis žmonių, kiti bus vergai...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių