Kėdainių ligoninėje – COVID-19 protrūkis: uždrausta lankyti kai kuriuos pacientus

Kėdainių ligoninės Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriuje daugiau nei 20 pacientų iš 36 nustatytas koronavirusas. 

„Šiuo metu Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriuje 19 ligonių yra teigiamas COVID-19 testas, dar du ligoniai, kuriems yra simptomai, yra iškelti į COVID-19 skyrių, – pirmadienio popietę portalui kauno.diena.lt sakė ligoninės direktoriaus pavaduotoja medicinai, laikinai einanti direktoriaus pareigas Rita Kuodienė. – Noriu akcentuoti, kad jeigu pagal įsakymą nebūtų reikėję testuoti pacientų, keliamų į globos namus, nebūtų ir teigiamų testų, nes pacientai nekarščiuoja, nedūsta, gal tik blogiau valgo ar geria.“

Anot R. Kuodienės, ligonių būklės yra stabilios. 

„Veiksmai (kurių ėmėsi, aut. past.) yra įprasti šios ligos atveju – papildomos apsaugos personalui, papildoma patalpų dezinfekcija, ligoniams, kurie nepakankamai geria, skyrėme skysčių infuzijas ar profilaktiškai vaistus prieš krešulių susidarymą“, – aiškino pašnekovė

Dėl susidariusios situacijos artimiesiems yra uždrausta lankyti slaugos skyriaus pacientus. „Dėl neaiškios epidemiologinės situacijos ir daugėjančių atvejų, kai  asmuo turi galimybių pasą, o COVID-19 testas yra teigiamas, leidžiama lankyti, kaip sveikatos ministras nurodė, kritinės būklės pacientus ir vaikus“, – sakė R. Kuodienė.

Portalas kaunodiena.lt pirmadienio rytą skelbė, kad per praėjusią parą Lietuvoje nustatyti 1043 nauji COVID-19 atvejai, mirė 14 žmonių.

Praėjusią parą į ligonines dėl COVID-19 paguldyti 79 žmonės – 32 mažiau nei para anksčiau.

14 dienų naujų susirgimų koronavirusu skaičius 100 tūkst. gyventojų pasiekė 622,6 – per parą jis paaugo daugiau nei 19 punktų. Septynių dienų teigiamų diagnostinių testų rodiklis truputį pakilo ir siekia 6,8 procento.

Šalyje praėjusią parą atlikti 4922 molekuliniai (PGR) ir 5085 antigeno tyrimai dėl įtariamo koronaviruso.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 326 tūkst. 654 žmonės, iš jų tebeserga 15 tūkst. 406 – beveik tūkstančiu daugiau nei ankstesnę parą.

Nuo COVID-19 ligos iki šiol iš viso Lietuvoje mirė 4930 žmonių, iš jų pilnai paskiepyti buvo 99. Tiesiogiai ir netiesiogiai su COVID-19 siejamos 9769 mirtys.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių