Kada augintinių turintys asmenys gali trumpam palikti izoliacijos vietą?

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) paaiškina, kaip turėtų elgtis augintinių namuose turintys, tačiau saviizoliacijoje  dėl sąlyčio su sergančiuoju koronavirusu (COVID-19 liga) esantys gyventojai, kurie nori trumpam palikti saviizoliacijos vietą.

Augintinių šeimininkams, turėjusiems sąlytį su koronavirusu (COVID-19) sergančiu asmeniu, ir negalintiems perleisti augintinių priežiūros kitiems asmenims, leidžiama išeiti į lauką ne ilgiau kaip 15 min., jeigu jie neturi ūmiai virusinei kvėpavimo takų infekcijai būdingų požymių.

Išvedęs augintinį į lauką, žmogus privalo visą laiką dėvėti veido apsaugos priemones: veido kaukes, respiratorius ar kt. bei vengti bet kokio kontakto su kitais asmenimis. Draudžiama lankytis žmonių susibūrimo vietose: renginiuose, parduotuvėse, viešo maitinimo įstaigose ir pan.

Jei su žmogumi susisiekia pareigūnai, atliekantys patikrinimą dėl izoliacijos sąlygų laikymosi, žmogus privalo nedelsiant grįžti į izoliavimosi vietą.

SAM prašo gyventojų sąmoningumo ir primena, kad gyvūnus auginantiems žmonėms trumpam išeiti į lauką galima tik tuo atveju, jei asmuo neturi virusinei kvėpavimo takų infekcijai būdingų požymių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kada gali???

Kada gali??? portretas
Ogi kada lauke staiga pradeda šauktis pagalbos kieno nors vilkšunis, ar kitas stambus ir agresyvus šuo. Mat, jį užpuolė per atvirą langą ar balkono duris iššokusi mano katė, išvydusi savo kontroliuojamoje teritorijoje tą nevykėlį, kuris nei murkti, nei kniaukti, nei pelių gaudyti nemoka!

malvina

malvina  portretas
toks įspūdis, kad ta merga nuotraukoje šunpalaikį tuoj žindys, išsitraukusi pa/pą.. Kažkoks iškrypimas čiūčiuoti tuos šunis kaip vaikus ir vadinti šeimos nariais.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių