Ką valgyti, kad pagerėtų regėjimas?

  • Teksto dydis:

Daugelis žmonių klausia, kokius maisto produktus valgyti, kad gerėtų regėjimas?

Rugsėjo 29 d. Lietuvos sveikuolių sąjungos rengiamoje sveiko maisto šventėje „Sapiegų parko grilis“ bus gausu idėjų, kaip kasdienis maistas gali pagerinti ne tik sveikatą, bet ir regėjimą.

Regėjimas ir mityba

Mūsų regėjimo aštrumui įtakos turi daugelis dalykų, mityba yra vienas iš jų. Kai kuriems žmonėms pavyko sustiprinti savo regėjimą vien pakeitus mitybos įpročius. Tai gali kelti nuostabą, nes natūralūs regėjimo gerinimo metodai tvirtina, kad geras regėjimas sugrįžta kai susigrąžiname teisingus žiūrėjimo įpročius. Taip pat yra žmonių, kuriems pavyko atsisakyti akinių tiesiog pakeitus gyvenimo būdą, nors jokių regėjimo gerinimo pratimų jie nedarė.

Kai žmogus pradeda propaguoti sveikesnį gyvenimo būdą, tai paprastai įneša daugiau ramybės į jo gyvenimą: dingsta skubėjimas, atsiranda daugiau judėjimo, taikomos kvėpavimo praktikos, dažniau pastebimi dabarties momentai. Kaip rašoma pranešime, atsipalaidavimas yra gero regėjimo garantija.

Vitamino A svarba

Vitaminas A yra svarbus normaliam tinklainės ląstelių funkcionavimui, tačiau nebūtina valgyti maisto produktų, kuriuose gausu vitamino A. Mums reikalingas maistas, kurį kūnas paverčia vitaminu A. Tarkime, kepenys karotiną paverčia vitaminu A. Ann Wigmore savo knygoje „Želmenys“ rašo, kad želmenų sultyse vitamino A nėra, tačiau jose yra karotino, kuris paverčiamas vitaminu A.

Sveikatai nepalanki mityba blogina regėjimą

Akivaizdu, kad sveikatai nepalanki mityba blogina ne tik regėjimą, bet ir apskritai žmogaus bendrą fizinę ir emocinę savijautą. Regėjimo gerinimo natūraliais būdais metodai siūlo tokius mitybos principus:

1. Valgyti aukščiausios kokybės maisto produktus, geriausia, jei galite juos užsiauginti patys. Organinis maistas yra pats geriausias. Sumažinkite arba visiškai eliminuokite apdoroto, negyvo maisto vartojimą. Gyvybinė energija, esanti maiste, yra nemažiau svarbi nei mineralai, vitaminai ar kitos medžiagos maiste.

2. Valgykite įvairų maistą. Kūnui reikia įvairovės.

3. Išmokite derinti maistą. Virškinimo sistema vienu metu geriausiai virškina panašų, derantį tarpusavyje maistą. Pvz., krakmolingas maistas ir daug baltymų turintis maistas tarpusavyje nedera, juos valgyti reikia atskirai. Skrandis skirtingiems maisto produktams virškinti sukuria skirtingos cheminės sudėties aplinką. Nesuderintas maistas lieka gerai nesuvirškintas ir neįsisavintas. Sutelkite dėmesį į tai, ką valgote. Dėmesio koncentracija – vienas iš gero regėjimo susigrąžinimo būdų, gero regėjimo įpročių.

4. Nustokite rūkyti ir vartoti alkoholį.

5. Jei mėgstate sultis, spauskite jas patys. Pastovėjusios sultys praranda savo vertę.

 6. Išbraukite cukrų, kavą ir baltus miltus iš savo raciono.

 7. Sumažinkite druskos ir prieskonių vartojimą.

 8. Sumažinkite pieno, mėsos produktų vartojimą.

 9. Vasarą gerkite šalto vandens, žiemą – šiltą.

10. Nevalgykite tuomet, kai nesate alkanas.

11. Venkite valgyti tuomet, kai esate įtampoje ar užplūdus emocijoms.

12. Venkite pramonės sukurtų konservantų, dažiklių, kvapų, stipriklių.

13. Nevalgykite vėlai vakare.

14. Būkite kantrus savo mitybos pasirinkimo kelyje. Naujiems valgymo įpročiams susiformuoti, kaip ir naujiems regėjimo įpročiams, reikia laiko.

15. Tobulinkite savo mitybą tol, kol jūsų virškinimo veikla taps normali.

Sveikatos ir regėjimo gerinimo įpročiai visada greta

„Ir net jei susitvarkysite savo mitybą, gali būti, kad kūnas neįsisavins visų medžiagų dėl per didelės įtampos. Todėl ramybės paieškos keičiant mitybą yra taip pat svarbios“, – sako Th. Quackenbush savo knygoje „Relearning To See“ („Vėl išmokti matyti“ angl.).

Kūnas ir protas džiaugiasi natūraliu maistu, tuomet išvengiama daug ligų. Mityba, kuri leidžia atsipalaiduoti, judėjimas, gebėjimas sukoncentruoti dėmesį tikrai prisideda prie natūralaus, aiškaus ir aštraus matymo.

Daugiau informacijos ir registracija į Vilniuje vyksiančią šventę vyksta www.sveikuoliai.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hahaha

Hahaha portretas
Gal pirmiausiai klausk kokį sūda nustoti ryti ,o pirma nustok ryti macdonaldo nuodus,antrą gamino pats maistą natūralu ,pamirskit gatavą maistą, mažiau naudokite su baro plauti lėkščių servisų ,jie plaunami chemijos produktais, uždrauskit vaikams cheminius cipsus ir Coca-Cola lakti ir pagerės,tiesa nepamirškite baseino chemijos ji labai akims nuodinga
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių