K. Vaištarienei atminti – grikių iššūkis

  • Teksto dydis:

Lietuvos sveikuolių sąjunga tęsia chemijos moklsų daktarės, ilgametės Vegetarų draugijos pirmininkės Ksaveros Vaištarienės pradėtus darbus. Grikių iššūkis, į „Facebook“ grupę „30 dienų iššūkis“ per keletą metų subūręs beveik 17 tūkst. žmonių, vyks ir šįmet. Pirmadienio vakare šioje grupėje bus paskelbtos grikių iššūkio taisyklės.

50-ies metų įveikusi „nepagydomas“ ligas – Bechterevo ligą ir reumatoidinį artritą – Lietuvos sveikuolių sąjungos garbės narė Ksavera Vaištariene nesirgo ir nevartojo jokių vaistų iki savo mirties. Save laimingiausia moterimi Lietuvoje vadinusi 88-erių moteris noriai dalijosi patirtimi, kaip atsikratyti tradicinei medicinai neįveikiamų ligų. „Turime kuo daugiau kalbėti apie mitybos galią. Žmogus gali išgydyti save“, – visada kartojo K. Vaištarienė.

Lietuvos vegetarų motina tituluota moteris tvirtino, kad daugelį neva nepagydomų ligų galima įveikti pakeitus mitybą – atsisakius mėsos, pasninkaujant, laikantis grikių pasninko. Jos praktikoje daugybė atvejų, kai konsultuoti žmonės pasveiko, nors medikai juos jau buvo „nurašę“.

Atminimui – grikių iššūkis

„Šis iššūkis yra skirtas K.i Vaištarienei ir jos darbams atminti. Todėl kviečiame į jį jungtis ne tik naujokus, kurie norėtų pajusti kaip palengvėja kūnas, krenta svoris, sugrįžta normalus kraujo spaudimas, dingsta aukštas cholesterolio lygis, refliuksas, traukiasi odos, sąnarių, virškinimo ir kitos sveikatos problemos. Kviečiame iššūkyje dalyvauti ir tuos, kurie jau visa tai išbandė, žino, kaip tinkama mityba keičia gyvenimo kokybę, kiek energijos suteikia kasdienybėje, kuriems teko galimybė pažinti Ksaverą ir išbandyti jos siūlomus metodus. Tai lyg susitelkimas prisiminti šią iškilią moterį, dalintis jos žiniomis ir toliau“, – sako Lietuvos sveikuolių sąjungos viceprezidentė  Sigita Kriaučiūnienė.

Kaip praneša organizatoriai, iššūkio dalyviams bus pateikiamos grikių pasninko taisyklės, kurias rekomenduodavo K. Vaištarienė, bus skelbiami vaizdo įrašai su K. Vaištarienės atsakymais į dažniausiai grikių iššūkiuose užduodamus klausimus, teikiamos Lietuvos sveikuolių sąjungos lektorių ir iššūkio inciatorių rekomendacijos. Taip pat iššūkio dalyviams bus surengti du nemokiami webinarai apie sveiką mitybą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Regina

Regina portretas
Bet juk ji mirė nuo bado-mat sugalvojo laikytis 20 d sauso pasninko. Be maisto ir vandens-didelė nesamonė.

Elzė

Elzė portretas
Ot mano net keletas žinomų moterų valgė ką norėjo ir visos daugiau išgyveno .Viena sulaukė net 101 m

Ot gyvenimas

Ot gyvenimas portretas
visa laiką gyveno tik kruopom ir save statė pavyzdžiu besiskundžiantiems pensininkams kaip pragyvenančią iš 30 litų/mėn. Ar Europos viduryje 21-mame amžiuje galima įsivaizduoti tokią nykią, ubagišką senatvę?Apgailėtina ir ATA tokiai veikėjai
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių