Izraelio tyrimas: antikūnų skaičiaus padidėjimas po ketvirtojo skiepo nėra labai įspūdingas

  • Teksto dydis:

Izraelyje atliekamo tyrimo dėl ketvirtosios koronaviruso vakcinos dozės efektyvumo vadovė sako, kad stebimas penkis kartus išaugęs antikūnų skaičius yra „gerai, tačiau nepakankamai“. „Mes matome tam tikrą antikūnų lygio padidėjimą, tačiau šis padidėjimas nėra labai įspūdingas“, – Izraelio žinių portalui „ynet“ trečiadienį sakė profesorė Gili Regev, komentuodama preliminarius tyrimo rezultatus.

Anot jos, jau netrukus po ketvirtosios dozės antikūnų skaičius sumažėja iki lygio, buvusio netrukus po trečio skiepo. Profesorė teigė, kad iš antrosios stiprinančiosios dozės tikėjosi daugiau. Tikslas, pasak jos, neturėtų būti skiepytis nuo koronaviruso kas keturis mėnesius.

Ji džiaugiasi, kad pažeidžiamos gyventojų grupės Izraelyje jau skiepijamos ketvirtąja doze, kalbėjo G. Regev. „Tačiau tikrai nesu įsitikinusi, ar jos reikia visiems. Reikia daugiau informacijos“, – pridūrė profesorė.

G. Regev kartu pabrėžė didžiulę pirmosios stiprinančiosios vakcinos dozės svarbą. Ji sakė, kad kas dar negavo stiprinančiosios vakcinos dozės, turėtų „lėkti“ į vakcinacijos centrą.

Trečiadienį „Sheba“ ligoninėje prasidėjo dar vienas bandymas su ketvirtąja vakcinos doze.  150 dalyvių po trijų „Biontech/Pfizer“ preparato dozių bus suleista ketvirtoji „Moderna“ vakcinos dozė. „Gali būti, kad derinti vakcinas yra geriau“, –sakė G. Regev. Tai pirmasis pasaulyje tyrimas, kai ketvirtajai dozei naudojama kita vakcina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vkgbiji

Vkgbiji portretas
Reikia skaityti vadovėlius. Jau prieš 50m. buvo daromi tyrimai su pakartotiniu marmaliavimu. Tik iki 2 kartų galima skiepyt. O daugiau prasideda didelės komplikacijos.

I.

I. portretas
Kovid aferoje tiesos mes tikriausiai nesužinosim niekad, bet melo mes girdime kasdien ir jį nesunku atpažinti.

Aš  portretas
Tai tie antikuniai svarbu nesvarbu jau nebesuprantu... Kiek teslagalviu dar tikit siom pasakom pakelkit rankas? :)))
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių