Itin reikšmingi COVID-19 situacijos pokyčiai: skaičiai kalba patys už save

  • Teksto dydis:

COVID-19 protrūkių praėjusią savaitę, lyginant su ankstesne, sumažėjo trečdaliu: nuo 138 iki 88, antradienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Centro duomenimis, palankios tendencijos fiksuotos visuose sektoriuose. Pasak NVSC gydytojos epidemiologės Daivos Razmuvienės, per šešias savaites COVID-19 protrūkių nuosekliai mažėjo. 

„Skaičiai kalba patys už save. Jeigu lyginame situaciją prieš šešias savaites su dabartine, tai pagerėjimas itin reikšmingas – siekiantis apie 80 procentų. Ir tai, neabejotinai, vakcinacijos rezultatas. Manau, kad nėra geresnės paskatos pasiskiepyti nei ta, kad žymiai laisviau galime keliauti, susitikti su artimaisiais“, – pranešime cituojama D. Razmuvienė. 

Anot jos, pasiskiepyti ypatingai svarbu, siekiant apsisaugoti nuo galimų grėsmių rudenį.

Skaičiai kalba patys už save. Jeigu lyginame situaciją prieš šešias savaites su dabartine, tai pagerėjimas itin reikšmingas – siekiantis apie 80 procentų.

Per savaitę nuo septynių iki dviejų sumažėjo protrūkių paslaugų sektoriuje, maisto pramonės įmonėse – nuo devynių iki keturių protrūkių.

Reikšmingas protrūkių kreivės lūžimas žemyn birželio viduryje, anot specialistų, pastebimas gamybos sektoriuje, kur praėjusią savaitę registruota 13 aktyvių protrūkių – 45 proc. mažiau nei savaitę prieš tai.

Logistikos ir transporto, statybų sektoriuose, taip pat ugdymo įstaigose, protrūkių sumažėjo daugiau nei trečdaliu.

Nebeliko aktyvių COVID-19 ligos protrūkių, kurie būtų registruoti žemės ūkio veiklą vykdančiose įmonėse. Birželio pradžioje šios srities įmonėse buvo registruota per 10 aktyvių protrūkių.

Bendrai praėjusios savaitės pabaigoje Lietuvoje fiksuoti 88 aktyvūs COVID-19 ligos protrūkiai, kai savaitę prieš tai – 138. Mažėjimas pastebimas jau keletą savaičių iš eilės.

NVSC protrūkiu laiko staigų užkrečiamųjų ligų išplitimą, apėmusį riboto skaičiaus žmonių grupę ar teritoriją – du ir daugiau tarpusavyje susiję ligos atvejai laiko ir vietos požiūriu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ogi

ogi portretas
saule naikina visus vyrusus bei bakterijas apsiniauks ir vel palis vyrusais o griztantys atostogautojai papildomai/ privez nauju atmainu kurias paskiepijus dar labiau suaktyveja delko ir mirstama?;;;

Morgana

Morgana portretas
Ar nebus kaip Anglijoje, nėra ko džiaugtis
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių