Infektologas: JAV skiepas nuo COVID-19 nebus privalomas

JAV Vyriausybė nevers gyventojų privalomai skiepytis bet kokia sukurta vakcina nuo COVID-19, tačiau vietos valdžia gali padaryti skiepą privalomą kai kurioms gyventojų grupėms, pavyzdžiui, vaikams, pareiškė įtakingiausias JAV infektologas Anthony Faucis.

„Nenorime įpareigoti ir bandyti priversti žmonių skiepytis. Niekada to nedarėme“, – per vaizdo konferenciją, organizuotą Džordžo Vašingtono universiteto, sakė Baltųjų rūmų kovos su koronavirusu grupės narys A. Faucis.

„Galima įpareigoti pasiskiepyti kai kurias žmonių grupes, kaip sveikatos priežiūros darbuotojus, bet visų gyventojų – ne“, – teigė jis, minėdamas Nacionalinio sveikatos instituto pavyzdį, kuriame darbuotojai negali gydyti pacientų, jei nėra pasiskiepiję nuo gripo.

Trečiadienį Australijos premjeras Scottas Morrisonas paskelbė, kad šioje šalyje skiepas nuo COVID-19, kai tik jis bus prieinamas, bus privalomas visiems gyventojus, išskyrus tuos, kurie negali skiepytis dėl medicininių priežasčių.

Vis dėlto, dėl decentralizuotos Jungtinių Valstijų valdymo sistemos ir dalies gyventojų nusistatymo prieš vakcinas, mažai tikėtina, kad bus pradėta privalomų skiepų nuo COVID-19 programa.

„Ji būtų neįgyvendinama ir netinkama“, – sakė A. Faucis.

Tiesa, valstijos gali privalomai skiepyti vaikus, kad šie galėtų eiti į mokyklą, kaip tai daroma su kitomis ligomis, tokiomis kaip tymai. Tiesa, kai kurie vaikai neskiepijami dėl medicininių ar religinių priežasčių.

JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija užsisakė šimtus milijonų vakcinos nuo COVID-19 dozių iš šešių skirtingų bendrovių, kuriomis gyventojai bus skiepijami nemokamai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių