I. Šimonytė: platesnių visuomenės grupių skiepijimas – artimiausių savaičių klausimas

Platesnių visuomenės grupių skiepijimas yra artimiausių savaičių klausimas, sako premjerė Ingrida Šimonytė. Visgi ji pažymi, kad masinė vakcinacija dėl nepakankamo gaunamų vakcinų skaičiaus dar sunkiai įmanoma.

„Masinė vakcina, kai nėra kažkokio ypatingo prioriteto, išskyrus žmogaus amžių – girdime šį prašymą ir manau, kad tai yra jau artimiausių savaičių klausimas, kai prioritetai, kurie yra įvardinti kokybiškai arba ligomis, ar profesija, ar 65+, jau bus papildomai skiepijami šalia platesnio skiepijimo tiesiog pagal jaunesnį amžių, apie ką dabar kalbama“, – teigė ji žurnalistams penktadienį.

Anot  I. Šimonytės, visgi apie vakcinas be prioritetinės eilės kalbėti dar anksti.

„Tokio visiškai didelio laisvumo, manau, kad mes negalėsime turėti artimiausiu metu dėl to, kad neturėsime tiek daug vakcinos, kad bet kas užsiregistravęs galėtų gauti vietą bent teoriškai“, – sakė ji.

„Kita vertus, taip pat svarbus yra tam tikro prioritetiškumo išlaikymas einant jaunyn. Nes nors jauni žmonės labai norėtų gauti skiepą ir galėtų keliauti ir būti kuo laisvesni šiame globaliame pasaulyje, vis tiek reikia vertinti, kieno rizika susirgti ir gulėti ligoninėje yra didesnė“, – pabrėžė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TAIGIS

TAIGIS portretas
LIETUVOJE VALDŽIA MĖGINA ĮVESTI TOTALINĘ MEDICININĘ SKIEPIJIMO INKVIZICIJĄ....Galimybių pasas yra FAŠIZMAS IR ŽMONIŲ SEGREGACIJA...NES, ..jis nieko neduoda išskyrus žmonių TERORIZAVIMĄ ir nepaklusniųjų PERSEKIOJIMĄ, KADANGI pasiskiepijęs asmuo vi stiek gali buti viruso platintojas. O testuotas gali užsikrėsti iš naujo. Skiepai yra MIRTINAI pavojingi ir daugelis EUROPOS šalių jų atsisakė. Lietuvos valdžios ir visokios SENBĖZDOS kaip Liansbergis ir Adamkevičius dreba dėl savo gyvasties ir jiems MAŽESNĖ blogybė jei dešimt RUNKELIŲ numirs iš TŪKSTAČIO nei jei virusas nusineš bent vieno jų BRANGIA GYVYBĘ..... 3

Spaliukas

Spaliukas portretas
Baisi smekla ateis naktyje su svirkstu ir Skiepys Skiepys Skiepys JAU Sapnuosis greit Ar tai normalu tokia Propoganda nuo ryto iki vakaro daede ....

Anonimas

Anonimas portretas
Atliekomis: diktuoja savo žaidimo taisykles valstybei.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių