Į Lietuvą atgabentos pirmosios vakcinos nuo koronaviruso vaikams

Į Lietuvą pirmadienį ryte atgabentos pirmosios vakcinos nuo koronaviruso 5–11 metų vaikams, BNS patvirtino Sveikatos apsaugos ministerija.

Į šalį pristatyta 78 tūkst. „BioNTech“ ir „Pfizer“ sukurtos „Comirnaty“ vakcinos dozių.

Skiepijimą planuojama pradėti gruodžio 15–16 dienomis, kai vakcinos bus pristatytos į skiepijančias asmens sveikatos priežiūros įstaigas.

Kaip BNS pirmadienį teigė Karštosios linijos 1808 vadovė Greta Beinaravičiūtė, šiuo metu skiepams nuo gruodžio vidurio užregistruota apie 2 tūkst. vaikų.

„Lietuvoje šiuo metu yra užregistruoti 1998 vaikai. Tikrai ne visos vietos laisvos užpildytos, jų dar tikrai yra, tačiau tikslaus skaičiaus šiuo metu negaliu pasakyti“, – kalbėjo ji.

Registracija vaikų skiepijimui pradėta praėjusią savaitę.

Nuo koronaviruso skiepyti 5–11 metų vaikus lapkričio pabaigoje rekomendavo Europos vaistų agentūra.

Vakcinos bus suleidžiamos į žasto raumenį, tarp pirmos ir antros dozės bus daroma trijų savaičių pertrauka.

Be to, šios amžiaus grupės vaikams skirtos mažesnio tūrio vakcinos – jos turės 10 mikrogramų COVID-19 mRNR (veikliosios medžiagos), vaikui bus suleidžiama 0,2 ml tūrio vakcinos dozė.

12 metų vaikams ir vyresniems gyventojams skirtose „Comirnaty“ vakcinose yra 30 mikrogramų COVID-19 mRNR, o vienos dozės tūris sudaro 0,3 mililitro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Inž.

Inž. portretas
Nereikia tų vaikų skiepyti ,jie tdip nuo tų kompiuterių ,planšečiu ,išmaniųjų telefonų auga nesveiki.Skiepas ,tai viruso nedidelis kiekis ,kuriuo skiepina .Užtenka nuodyti ,išmirs ir taip nuo naujų technologijų. .

tai cia

tai cia portretas
tokia mpsichoze sukelta kad mire 1 vaikas nuo coronos, tai kodel neparasot kiek vaiku mire nuo on kologiniu susirgimu, tai gal ir juos reiktu skiepyti arba nors gydyti zmoniskai kad jie neprasytu kad zmones jiems suaukotu uz ju gydyma

Patarimas

Patarimas  portretas
Leiskite vaikučiams gaišti laisvai. Visvien bus kalti daktarai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių