Į Lietuvą atgabenta 31,5 tūkst. „Pfizer“ vakcinos dozių, kilo įtarimas dėl dalies kokybės

Pirmadienį ryte į Lietuvą lėktuvu atgabenta tryliktoji gamintojo „BioNTech ir Pfizer“ vakcinų nuo koronaviruso (COVID-19) siunta – 31 tūkst. 590 dozių, dėl temperatūros svyravimų transportuojant kilo įtarimų dėl dalies jų kokybės, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Anot SAM, kroviniui pasiekus Lietuvą, gamintojas pranešė, kad vykdant transportavimą dalyje krovinio temperatūra galėjo nukrypti nuo reikiamos normos. Įtarimas kilo dėl 11 tūkst. 700 vakcinos dozių, todėl jų realizavimas buvo laikinai sustabdytas, pradėtas jų kokybės vertinimas.

Pirmadienį po pietų gamintojui informavus, kad 5 tūkst. 850 vakcinos dozių gali būti naudojamos, jos išvežtos į skiepijimo centrus. Likusios vakcinos bus saugomos Ekstremalių sveikatai situacijų centro sandėlyje, kol bus gautas gamintojo patvirtinimas, kad jos gali būti naudojamos, nurodoma pranešime.

Nuo gruodžio pabaigos „BioNTech ir Pfizer“ į Lietuvą pristatė 299,7 tūkst. vakcinos dozių, 261,1 tūkst. sunaudota gyventojų skiepijimui.

Iš viso šalyje pirmąja vakcinos nuo koronaviruso doze paskiepyti 253 tūkst. 609 žmonės, abiem dozėmis – 98 tūkst. 924 asmenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių