Gerų pavyzdžių – daug: ligoninėje savanoriauja ir Seimo vicepirmininkas

  • Teksto dydis:

Medikams paprašius gyventojų pagalvos kovojant su koronaviroso pandemija, ligoninių savanorių gretose – jau ne vienas žinomas visuomenei veidas.

Seimo vicepirmininkas, konservatorių partijos atstovas Paulius Saudargas tapo savanoriu Vilniaus miesto klinikinėje – Antakalnio ligoninėje.

Šeštadienį politikas socialiniame tinkle pasidalino įspūdžiais iš vadinamosios raudonosios zonos.

„Sunku žodžiais aprašyti įspūdžius po savanorystės pamainos Vilniaus miesto klinikinės ligoninės raudonojoje zonoje. Bet reikia, kad žinotume, kokie herojai yra tie, kurie čia dirba ne keturių, o dvylikos valandų pamainomis. Kokie herojai yra tie, kurie čia išdrįsta kas dieną įžengti apsaugoti TIK „skafandro“, nes man, jau persirgusiam kovidu ir turinčiam vidinę antikūnų apsaugą, didelės drąsos nereikėjo.

Reikia, kad žinotume, kokie herojai yra tie, kurie čia dirba ne keturių, o dvylikos valandų pamainomis.

„Liftininko padėjėjas“ šiame pastate nejučia kelia asociacijas su Charonu – Stikso upės keltininku... Keliančiu liftu vienus – į gyvenimą, kitus – leidžiančiu į nežinomybę, vienus tik paplukdantis, kitus paliekantis jau kitame krante. „Mano „rekordas“ – dešimt per naktį...“ - linguodama galva sako senbuvė liftininkė. Dešimt išėjusių per vieną naktį vienoj ligoninėj... „Dar taip niekad nebuvo,“ - priduria. Aprodžiusi retro liftų vairavimo subtilybes, užsimena apie norą pailsėti, bent valandą (kažin, kiek ji viena čia be pertraukos dirba). Žinoma, išleidžiu, ramindamas, kad susitvarkysiu. Mintyse bandau prisiminti visas instrukcijas ir skyrių pavadinimus...

Skambina: „Iš nefrourologinio į rentgeną!“ Gerai. Čia, berods, antras aukštas, bet kurio korpuso?.. Nesėkmingai dairausi nuorodų, užlekiu paklausti priėmime, parodo pirštu kryptį, lekiu, važiuojam. Važiuojam sunkiai, lova didelė, sunki ir nerangi, pakeliui vis bando nusitempti paskui save pakeleivingas kėdes ir spinteles, įsiręžęs vairuoju šį „keltą“. „Galiniai ratukai blogiau vairuojasi, o kojom į priekį gi neveši...“ – lyg atsiprašinėja slaugė. Šis „keltas“ – vis dar į viltį! Privairuojam po “rentgenu”. Rentgeno operatorė prašo nuleisti paciento galvą, o pakeltas lovos galvūgalis be elektros nesireguliuoja. Vairuojam atgal prie rozetės – sutvarkom.

„Iš neurologinio į reanimaciją!“ Kur šie skyriai – pavyko įsidėmėti. Važiuojam. Į liftą, iš lifto, per visą koridorių į kitą korpusą, vėl į liftą. Kartu slaugytojoms reikia gabentis kažkokį paltų kabyklos formos aparatą su žarnom ant važiuoklės ir tas į liftą greta lovos niekaip neįtelpa. Sugalvoju išeitį – sukdamas aparatą įvairuoju kojeles po vieną. Kylam. Pacientė sunkiai dūsauja, dejuoja. „Jau tuoj atvažiuosim, tuoj bus lengviau“ – ramina pacientę slaugės. Sukamės kaip galima greičiau. Kelionė į reanimacijos skyrių, tai jau rimtas pasiplaukiojimas Stikso upe... Perkeliant į kitą lovą, pacientė stipriai užsikosti, niekaip nebegali sustoti, jos kosulys lydi mane atgal į liftą“, – feisbuke įspūdžiais dalijasi politikas.

Visą P. Saudargo įrašą galima perskaityti čia.

P. Saudargas jau persirgo koronaviruso, jam infekcija buvo nustatyta spalio pabaigoje.

Vienas skubiai atsiliepusiųjų į medikų pagalbos šauksmą buvo ir „G&G Sindikato“ grupės įkūrėjas, atlikėjas Gabrielius Liaudanskas-Svaras. Jis taip pat savanoriauja ligoninėje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuve

Lietuve portretas
Kokie baisūs, pikti komentarai. Pasidžiaugti tokiu žmogaus poelgiu reiktų, bet ne šmeižti, juodinti

ALGIS

ALGIS portretas
Nepragyvena vargšai seimūnai , tai reikia papildomai uždarbiauti , bus pretekstas pasikelti atlyginimus .

priklauso

priklauso portretas
Pasaulietisku davatku gaujos nariui juk priklauso buti gailestinga baznytines gaujos nziurke.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių