Galvos skausmas perspėja ir apie tai, kad metas išgerti vandens

  • Teksto dydis:

Daugelis bent kartą per mėnesį patiria galvos skausmą. Iš karto griebtis skausmą malšinti tabletėmis nepatariama. Sveikatos specialistų teigimu, svarbu atkreipti dėmesį ne tik į tokio skausmo stiprumą, bet ir į pasikartojimo dažnumą.

Užklupus galvos skausmui nerekomenduojama iš karto griebtis vaistų. Pirmiausia patariama pagalvoti, kada paskutinį kartą gėrėte vandens. Galvos skausmas kankina daugelį žmonių, neretai jis užklumpa jau paauglystėje. Anot vaistininkės Jovitos Juodsnukytės, dažniausia jis kyla dėl dviejų priežasčių – kai jis įspėja apie ligas arba kai nesirūpiname savimi ir nevartojame pakankamai skysčių, nesiilsime.

Jeigu vis skauda ir skauda, niekada neprisimenate savęs, kad neskaudėtų galvos, siūlyčiau pasitikrinti kraujospūdį. Taip pat gali būti migrena.

Jei galvos skausmas pasikartoja dažnai, rekomenduojama kreiptis į gydytoją. "Jeigu vis skauda ir skauda, niekada neprisimenate savęs, kad neskaudėtų galvos, siūlyčiau pasitikrinti kraujospūdį, galbūt jums padidėjęs kraujospūdis, kurio negydote. Taip pat gali būti migrena, tačiau ši liga pasireiškia išskirtiniu skausmu, jį sunku supainioti, dažniausiai migrenos metu negalima net eiti į darbą ar vairuoti. Šiais atvejais rekomenduočiau kreiptis į gydytojus", – sako vaistininkė.

Ji taip pat priduria, kad dažnai galvą skauda ir dėl to, kad neišgeriame pakankamo kiekio vandens, nepailsime ir neskiriame laiko miegui. Būtent dėl to prasidėjus galvos skausmui, vaistininkė rekomenduoja pirmiausia išgerti vandens, esant galimybei, prigulti pailsėti, ir tik tada, jei tai nepadeda, skausmą malšinti vaistais.

Geriausia rinktis nesteroidinius vaistus nuo uždegimo, kurių veiklioji medžiaga – ibuprofenas ar paracetamolis. Jų rekomenduojama visada turėti namų vaistinėlėje. Vaistus reikėtų pradėti vartoti nuo silpnesnių, vaistininkė nerekomenduoja gerti stiprios dozės tada, kai skausmą įveiktų ir silpnesnė. Svarbu prisiminti, kad, išgėrus vaistų, 4–6 val. jų nereikėtų kartoti, ypač kartu nevartoti vaistų su skirtinga veikliąja medžiaga.


Šiame straipsnyje: migrenagalvos skausmasvanduo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių