ES patvirtinta pirmoji vakcina nuo respiracinio sincitinio viruso

Europos Komisija, sekdama Jungtinių Valstijų pavyzdžiu, patvirtino pirmąją pasaulyje vakciną nuo respiracinio sincitinio viruso (RSV), skirtą 60 metų ir vyresniems žmonėms, trečiadienį pranešė jos gamintoja „GlaxoSmithKline“ (GSK).

„Šis „Arexvy“ patvirtinimas reiškia, kad suaugusieji pirmą kartą gali būti skiepijami nuo RSV ligos“, – pareiškime teigė GSK vyriausiasis mokslo darbuotojas Tony Woodas (Tonis Vudas).

JAV patvirtino preparatą praėjusį mėnesį. Ši vakcina yra dešimtmečius trukusių tyrimų, siekiant apsaugoti pažeidžiamiausias žmonių grupes nuo paplitusios ligos, rezultatas.

RSV paprastai sukelia lengvus, į peršalimą panašius simptomus, tačiau kūdikiams ir senyvo amžiaus žmonėms, taip pat tiems, kurių imuninė sistema silpna ir kurie serga šalutinėmis ligomis, virusas gali būti pavojingas.

Sunkiais atvejais jis gali sukelti plaučių uždegimą ir bronchiolitą – giliai plaučiuose esančių smulkių kvėpavimo takų uždegimą.

Analitikai prognozuoja, kad per ateinantį dešimtmetį šios rinkos vertė gali viršyti 10 mlrd. JAV dolerių (9,36 mlrd. eurų), o netrukus panašių vakcinų turėtų pasiūlyti ir kiti gamintojai, įskaitant „Pfizer“ ir „Moderna“.

GSK teigė, kad RSV yra „dažnas užkrečiamas kvėpavimo takų virusas, dėl kurio... Europoje kasmet ligoninėse miršta apie 20 000 suaugusiųjų, vyresnių nei 60 metų amžiaus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kl

kl portretas
Na....pandemija dabar niekada nesibaigs pasibaigė vieną prasideda kitą tai verslas.......daugiau nieko..

tai bent

tai bent  portretas
o tai, kad puodą užkaitė, kas mėnesį po naują makalą išverda :) pandemija baigėsi, o pinigų tai vis norisi.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių