ES paskelbė apie naujausią vakcinų kontraktą su „Moderna“

Europos Sąjunga antradienį paskelbė pasirašysianti šeštą kontraktą dėl būsimų vakcinų nuo COVID-19, kuriuo bus numatyta nupirkti iki 160 mln. JAV firmos „Moderna“ kuriamų skiepų dozių.

„Kaip rodo klinikinių bandymų rezultatai, ši vakcina galėtų būti labai veiksminga prieš COVID-19“, – sakė Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen.

„Kai tik bus įrodyta, kad ši vakcina saugi ir veiksminga, kiekviena valstybė narė jos gaus tuo pačiu metu, proporcingumo pagrindu“, – sakoma jos trumpame pareiškime.

Kontrakto detalės bus paskelbtos po jo pasirašymo trečiadienį.

Briuselis jau yra pasirašęs sutartis nupirkti šimtus milijonų galimų būsimų skiepų dozių iš „Johnson & Johnson“, „Sanofi-GSK“, „AstraZeneca“, „Pfizer-BionNTech“ ir „CureVac“.

U. von der Leyen yra sakiusi, kad Europos vaistų agentūra (EVA) pirmąsias potencialias vakcinas nuo koronaviruso, dėl kurių jau pateikti klinikinių bandymų rezultatai, galėtų patvirtinti šių metų pabaigoje ar kitų metų pradžioje.

„Mes... kuriame vakcinų nuo COVID-19 portfelį, kuris yra tarp išsamiausių pasaulyje. Tai užtikrina europiečiams galimybes pasinaudoti kol kas perspektyviausiomis kuriamomis vakcinomis“, – sakė ji.

„Žinoma, visas vakcinas iš mūsų portfelio atidžiai vertins Europos vaistų agentūra“, – pabrėžė EK pirmininkė.

„Leidimas joms bus duotas ir rinkoje jos atsidurs tik tuo atveju, jei bus saugios ir veiksmingos. Šiuo atveju skaidrumas yra esminis ir didžiausios svarbos dalykas“, – pridūrė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Faktas

Faktas portretas
Tai placeba ES mankurtams.

Prasidėjo..

Prasidėjo.. portretas
Lengvo pelno mėgėja dabar kiekvieną suda pavadins vakcina nuo kovido ir privers visus skiepintis už didelius pinigus. Taip kaip dabar su testais - tyrimus daro barbarišku metodu o savaitę laiko aiškinasi ar yra virusas o tuo pat metu jau yra testai kurie nustato virusą per 20 minučių

Kawenskas

Kawenskas  portretas
Tai kodėl is USA perkama, o ne iš uk? Juk arčiau ir pigiau.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių