ES pasirašė susitarimą, kuriuo užsitikrina iki 300 mln. COVID-19 vakcinos dozių

  • Teksto dydis:

ES pasirašė kontraktą su farmacijos įmonėmis „Sanofi“ ir „GlaxoSmithKline“ (GSK) dėl dar vienos vakcinos siuntos. Šiuo susitarimu ES užsitikrina iki 300 mln. potencialios COVID-19 vakcinos dozių, penktadienį pranešė Europos Komisija (EK).

Tai jau antras kontraktas dėl vakcinos, kurį ES pasirašė 27 valstybių narių vardu. COVID-19 vakcinos dozes šalims žadama išdalyti pagal poreikį ir bendrą gyventojų skaičių, valstybės taip pat galės nuspręsti tam tikrą dozių kiekį skirti ES nepriklausančioms šalims.

„Kai kuriose šalyse Europoje po vasaros vėl plintant koronavirusui, saugi ir efektyvi vakcina mums reikalinga labiau nei bet kada, kad įveiktume pandemiją ir gniuždančias jos pasekmes ekonomikai bei visuomenei“, – penktadienį paskelbė EK pirmininkė Ursula von der Leyen.

EK šiuo metu taip pat derasi su kitais gamintojais, įskaitant tokias įmones kaip „Johnson and Johnson“, „Curevac“, „Moderna“ ir „BioNTech“. Kiek anksčiau ES jau pasirašė kontraktą „AstraZeneca“ įmone.

Šalys siekia užsitikrinti pakankamą kiekį šiuo metu mokslininkų kuriamos COVID-19 vakcinos dozių.

Trečiadienį U. von der Leyen perspėjo dėl „vakcinos nacionalizmo“ pavojaus. EK pirmininkė tvirtino, kad gyvybes išsaugodami galime tik bendradarbiaudami tarpusavyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Sako. Bezdziones neserga karunos virusu kazinar tiesa niekur apie tai neraso gal kas zinot jum musu ir ju kunai panasus

ES ir JK yra bent 5 kompanijos,

ES ir JK yra bent 5 kompanijos, portretas
kurios siuo metu bando vakcinas. Tikesimes, kad bus pasirinkimas.

Algis

Algis portretas
Zinoma galima uzsitikrinti to kas dar neisrasta. Ar yra vakcina? Jos paprasciausiai nera ir neaisku kada bus reali vakcina taip kad nera ko stradalyt ir uzsisakinet. Is kur uzsisakinet???
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių