Elzė paneigė mirties nuosprendžiui prilygstančią ligą – gyvena jau trejus metus

  • Teksto dydis:

Elzė serga itin sunkia ir reta liga, jai diagnozuotas Edvardso sindromas – liga su gyvybe nesuderinama. Nepaisant šio nuo gimimo lydinčio nuosprendžio mergytė gyvena jau trejus metus.

Daugiau nei pusę savo gyvenimo, dėl daugybinių vidinių patologijų, Elzė gyvena ne namuose, o ligoninėje. Nors šiandien trimetė nekalba, į artimus žmones reaguoja džiugiai, domisi aplinka. Kai gerai jaučiasi, plasnoja, tiesia kojytes, apkabina rankyte, dovanodama nuostabią šypseną.

Elzė yra ketvirtas vaikas šeimoje. Ilgai lauktas, svajotas ir išprašytas dangaus. Mergaitė gimė ir, atrodytų, svajonė išsipildė. Deja, netrukus tėvai sužinojo, kad jų dukrytė turi vieną papildomą chromosomą 18 chromosomų poroje – tai vadinama Edvardso sindromu.

Kai Elzės gimdymo metu plyšo placenta ir mergytė ėmė dusti, o gimus širdelė beveik neplakė, bet ją pavyko atgaivinti, tai prilygo stebuklu. Tačiau, jei medikai būtų žinoję, kad vaisiui diagnozuotas Edvardso sindromas, jie būtų turėję teisę vaiko negaivinti. Edvardso sindromas – nuosprendis. Tai reiškia, kad jei jį turinčiam žmogui nutiks kažkas negero, medikai gali už jo gyvybę nekovoti. Tačiau už Elzės gyvybę iki šiol tebekovoja jos artimieji ir gydytojai.

Jei medikai būtų žinoję, kad vaisiui diagnozuotas Edvardso sindromas, jie būtų turėję teisę vaiko negaivinti. Edvardso sindromas – nuosprendis.

„Šeimos atsidavimas ir meilė Elzei netelpa į kasdieninio gyvenimo rėmus. Kad ji šiandien gyvena yra išimtis, tai yra tikras stebuklas, pasiektas begalinio tėvų rūpesčio ir darnios gydytojų komandos pastangomis“, – sako vaikų gydytojas prof. dr. Rimantas Kėvalas.

„Nesvarbu, kiek dienų yra Jūsų gyvenime, svarbu, kiek gyvenimo yra Jūsų dienose“, – sako Elzės mama ir gyvena šia diena, po to dar viena, ir dar…ir dar…

Stiprėti ir gyventi Elzei galime padėti ir mes. Kineziterapija namuose, sustiprėjus –  delfinų terapija ar specialios terapijos – tai visų mūsų padovanoti dar vieneri, o gal net keli metai šio angelo kelionei žemėje.

Padėti Elzei galite skambindami: surinkus 1890 gerumo sąskaita pasipildys 1 euru, 1891 – į gerų darbų maišelį įkris 3 eurai, 1892 – gerumas pasipildys 5 eurais.

TV3 ir SEB banko organizuojamas sergančių vaikų paramos projektas „Išsipildymo akcija“ sėkmingai gyvuoja jau nuo 2003 metų. Per penkiolika akcijos metų buvo padėta net 160-iai itin sunkiomis ligomis sergančių ligoniukų. Kai kurie jų buvo tiesiog išplėšti iš mirties gniaužtų ir prikelti gyvenimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tera

Tera portretas
Žinoma savas vaikas, bet baisu, kas jos toliau laukia. Mano manymu geriau mirtis........

Na

Na portretas
Kova už gyvybę - šventas dalykas. Taip visuomet turėtų būti.

Pilietis

Pilietis portretas
Juozuka cia tokį viena norėjo išgydyti nuo nepagydomos lygos,nepavyko.Manau pinigu norėjo susirinkti is aukohančiu.Mire Jonukas ir mama dingo su suaukota suma.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių