Du iš trijų per parą nustatytų COVID-19 atvejų – įvežtiniai iš Ukrainos ir Uzbekijos

Du iš trijų per praėjusią parą patvirtintų naujų koronaviruso atvejų yra įvežtiniai, ketvirtadienį informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

„Du atvejai yra įvežtiniai: vienas – iš Ukrainos, kitas – iš Uzbekijos. Dar vienas atvejis yra vietinis, tačiau jo sąsajos yra aiškios“, – BNS sakė NVSC Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

Anot jos, iš Ukrainos į Lietuvą asmuo grįžo liepos 5-ąją per Lazdijų pasienio kontrolės punktą, po dviejų dienų pajuto simptomus, todėl mobiliajame punkte atliko tyrimą dėl koronaviruso.

„Žmogus kelias dienas buvo Ukrainoje, o grįžęs, jo paties teigimu, saviizoliavosi. Ukraina tik nuo liepos 6 dienos įtraukta į paveiktų šalių sąrašą, tai jis nesiregistravo, nes neprivalėjo. Sąlytis nustatytas tik šeimoje, jį turėjo keturi žmonės“, – kalbėjo NVSC atstovė.

Kaip teigė R. Lingienė, iš Uzbekijos užsikrėtusysis liepos 2 dieną atskrido į Rygą, o iš ten šeimos narys automobiliu parvežė į Lietuvą.

„Vyko per Saločių pasienio punktą. Liepos 6 dieną pajuto pirmuosius simptomus, kitą dieną pasidarė testą. Sąlytį turėjo trys šeimos nariai, nes jis teigė, kad saviizoliavosi, nors Uzbekija nėra įtraukta į paveiktų šalių sąrašą“, – aiškino ji.

„Noriu akcentuoti, kad abu atvykusieji savanoriškai saviizoliavosi. Tai yra labai svarbu, kai žmonės supranta galimas rizikas“, – sakė NVSC atstovė.

Trečiasis naujas užsikrėtusysis koronavirusu yra susijęs su jau žinomu protrūkiu Vilniuje.

„Tai dar vienas archyvavimo ir dokumentų tvarkymo paslaugas teikiančios įmonės darbuotojas. Vakar jį įtraukėme į bendrą įmonėje užsikrėtusių asmenų statistiką, tai šis skaičius nesikeičia, jų iš viso yra šeši, bet į nacionalinę statistiką jis įtrauktas tik šiandien“, – kalbėjo R. Lingienė.

„Kontaktai nustatyti tik du, nes jis buvo izoliacijoje po pirmo susirgusio žmogaus įmonėje. Tie kontaktai – šeimos nariai“, – pridūrė ji.

Ketvirtadienio duomenimis, koronavirusu iš viso užsikrėtė 1857 žmonės, tebeserga 203 asmenys, 1564 – pasveiko.

Nuo COVID-19 mirė 79 asmenys, dar 11 koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirė dėl kitų priežasčių.


Šiame straipsnyje: Koronavirusas LietuvojeCOVID-19 saviizoliacijaLNK1nauji koronaviruso atvejaiįvežtiniai atvejai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Welcome

Welcome portretas
Sudarytos visos sąlygos įvežtinio užkrato atvejams plisti, per TV ir žiniasklaidą uoliai baladojama apie 2-ą užkrato bangą, todėl reikia pririnkti atvejų, kad vėk pradėtų byrėti ES pinigėliai namordnikams pirkti.

Anonimas

Anonimas portretas
Per greit atsipalaidavo,jei zino kas is tu saliu gali atvezti virusa,visus izoliuoti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių