Dėl tiekėjų pretenzijų nutrauktas antigenų testų pirkimas

Dėl tiekėjų pretenzijų dėl galbūt ribojamos konkurencijos buvo nutrauktas 300 tūkst. antigenų testų pirkimas.

Antradienį paskelbtoje pirkimo ataskaitoje rašoma, kad jis buvo nutrauktas.

Centrinės perkančiosios organizacijos (CPO LT) laikinasis vadovas Darius Marma BNS sakė, kad techninę pirkimo specifikaciją parengė Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija ir vėliau nusprendė ją tikslinti, todėl paprašė nutraukti vykusį pirkimą.

Pranešime dėl pirkimo procedūrų nutraukimo nurodoma, jog CPO LT pirkimo metu gavo tris pretenzijas ir 13 paklausimų „kas leidžia manyti, jog pirkimo dokumentai neatitinka (...) reikalavimų, t. y., kad pirkimo dokumentai turi būti tikslūs, aiškūs, be dviprasmybių“.

Pranešime apie pirkimo nutraukimą taip pat nurodoma, kad techninę specifikaciją laboratorija turės patikslinti.

„Be to, iš gautų tiekėjų paklausimų ir pretenzijų paaiškėjo, kad techniniai reikalavimai galimai riboja tiekėjų konkurenciją arba yra rizika negauti pasiūlymų, kurie atitinka reikalavimus, todėl būtina atlikti techninės specifikacijos tikslinimą, dėl ko naujame pirkime galėtų dalyvauti daugiau tiekėjų“, – rašoma pranešime.

Tuo tarpu Sveikatos apsaugos ministerija BNS yra informavusi, kad viešojo pirkimo procedūros „šiuo metu yra sustabdytos, kol nagrinėjamos gautos tiekėjų pretenzijos“.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) vadovas Danas Bakša BNS žadėjo, kad informacija apie tai netrukus bus išplatinta pranešimu spaudai.

SAM teigimu, Lietuva taip pat yra pateikusi Europos komisijai informaciją apie dar 400 tūkst. antigenų testų poreikį.

Pasak ministerijos, Europos Komisija yra pasirašiusi preliminarų susitarimą su bendrovėmis „Abbott Laboratories“ ir „Roche“. Šie testai valstybėms narėms, pasak SAM, gali būti prieinami kitų metų pradžioje.

Greitiesiems antigenų testams, kaip ir molekuliniams (PGR) tyrimams, naudojamas ėminys iš nosiaryklės.

Toks testavimo būdas yra pigesnis, leidžia greičiau ištirti žmones, o tyrimams atlikti nereikia ypač kvalifikuoto personalo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Iekafa neskaiciai kaf Suomijoje sirgtu jad ar mirtu tyla ar ten tikeai hesrrga kovfu fi niekas ar jue kaip.jaukazieciai usvyjo sorosa su jo.milijonais ur zmones kad jios nesrrga setga tik ten kur nusefo sorodo milijonai

stalius

stalius portretas
po kaledu pirma vakcinu siunta reiketu isbandyti seimui ir prezidenturai ypac ekselencijai ir po nauju metu bus matyt kaip jie mums dirba
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių