D. Razmuvienė: ugdymo įstaigose registruoti 25 koronaviruso atvejai

  • Teksto dydis:

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) gydytoja epidemiologė Daiva Razmuvienė pateikė informaciją apie koronavirusinės infekcijos plitimą ugdymo įstaigose. NVSC duomenimis, šiuo metu 21 ugdymo įstaigoje registruoti 25 COVID-19 atvejai.

„Penktadienio ryto duomenimis, 21 šalies ugdymo įstaigoje yra registruoti 25 COVID-19 ligos atvejai. Serga 18 vaikų, iš jų 2 yra ikimokyklinio amžiaus, taip pat 4 ugdymo procese dalyvaujantys asmenys ir 3 darbuotojai, nedalyvaujantys ugdymo procese“, – penktadienį Sveikatos apsaugos ministerijos surengtoje spaudos konferencijoje informavo NVSC gydytoja epidemiologė D.Razmuvienė.

„Iš 21 ugdymo įstaigos izoliuoti yra 393 asmenys“, – taip pat pridūrė ji.

NVSC atstovė taip pat akcentavo, kad mokyklose koronavirusas kol kas neplinta, visi virusu užsikrėtę vaikai ir mokytojai turėjo sąlytį su užsikrėtusiais asmenimis ne ugdymo įstaigose.

„Mokyklose kol kas (koronaviruso – ELTA) protrūkiai neplinta, nes yra pavieniai atvejai ir mokyklose ar priešmokyklinėse ugdymo įstaigose nustatytų užsikrėtimo atvejų nėra. Visi vaikai ir mokytojai, kurie serga, turėjo ankstesnius sąlyčius su tam tikrose šventėse, pobūviuose ar kitose įstaigose turėtais kontaktais su susirgusiais asmenimis“, – patikino D. Razmuvienė, vildamasi, kad bus imtasi visų saugos priemonių, kad koronavirusas mokyklose neišplistų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cia nuotraukoj Razmuviene tokioj pozoj

cia  nuotraukoj Razmuviene  tokioj pozoj portretas
sergancius corona pacientus priimineja ???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių