COVID-19 statistika Lietuvoje: net 2066 nauji atvejai, 21 mirtis

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Statistikos departamentas pranešė, kad Lietuvoje per praėjusią parą nustatyti 2066 nauji COVID-19 atvejai. Nuo šios infekcinės ligos mirė dar 21 žmogus.

Iš daugiau kaip dviejų dešimčių mirusiųjų pilnai paskiepyti buvo vos du.

Per parą 2876 žmonės paskiepyti pirmąja vakcinos doze. Iš viso per parą paskiepyti 8349 žmonės

Ligoninėse šiuo metu gydoma 1214 COVID-19 pacientų – šiek tiek mažiau nei ankstesnę parą, 141 iš jų – reanimacijoje.

Šalyje praėjusią parą atlikta apie 14,3 tūkst. molekulinių (PGR) ir 12,9 tūkst. antigeno tyrimų dėl įtariamo koronaviruso.

Ligoninės ir mirtys

Praėjusią parą į ligonines dėl COVID-19 paguldyta 124 žmonių – keletu mažiau nei ankstesnę parą.

91 pacientui taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, deguonis papildomai tiekiamas 1002 žmonėms.

Per pandemijos piką šių metų sausį pacientų skaičiai ligoninėse buvo pasiekę 2,6 tūkst., dėl to teko reguliariai mažinti kitų medicinos paslaugų prieinamumą.

Per parą mirė devyni vyresni nei 70-ies metų žmonės, aštuoni vyresni nei 80-ies, du, kuriems buvo per 90-imt, ir po vieną vyresnį nei 50-ies ir 60-ies metų žmogų.

Pilnai pasiskiepiję iš jų buvo po vieną vyresnį nei 80-ies ir 90-ies metų žmogų.

Nuo COVID-19 ligos iki šiol iš viso Lietuvoje mirė 5041 žmogus, iš jų pilnai paskiepyti buvo 118. Tiesiogiai ir netiesiogiai su COVID-19 siejama 9951 mirtis.

Vakcinacija

Iki šiol mažiausiai viena vakcinos doze paskiepyta per 1 mln. 751 tūkst. žmonių, pilnai vakcinuota – per 1 mln. 619 tūkst.

Sustiprinančią skiepo dozę praėjusią parą gavo 1784 žmonės, iš viso iki šiol pakartotinai paskiepyta beveik 30 tūkst. žmonių.

Lietuvoje bent vieną skiepo dozę yra gavę 62,6 proc. gyventojų.

Mažiausia pasiskiepijusiųjų dalis yra tarp 12-15 metų vaikų – 28,8 proc. Tarp vyriausių šalies gyventojų, kuriems per 80 metų, pasiskiepiję 65,1 proc.

Iš viso Lietuvoje iki šiol gauta per 5,1 mln. vakcinos dozių, skiepijimui sunaudota kiek daugiau nei 3,2 mln. dozių. Nepanaudota šiuo metu yra apie 1,9 mln. dozių.

Epidemiologinė situacija

14 dienų naujų susirgimų koronavirusu skaičius 100 tūkst. gyventojų pasiekė 726,1 ir per parą paaugo apie dviem dešimtimis punktų. Septynių dienų teigiamų diagnostinių testų rodiklis pakilo iki 8,2 procento.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 335,8 tūkst. žmonių, iš jų tebeserga beveik 16,9 tūkst. – tiek pat kaip ir ankstesnę parą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

K

K portretas
Tai melas nėra tos koronos viskas sugalvota moliugų

Tęsinys ,,Kompensacija ...”

Tęsinys ,,Kompensacija ...” portretas
Visoje ES kompensacija žalos nuo VISŲ skiepų ir vaistų PRIKLAUSO, tik Lietuvoje miršta nuo skiepų ir vaistų neatlygintinai ir verčiami skiepytis...! Ubagų šalis.... Danija atsisakė Jonson&Jonson ir AstraZeneks skiepų ir atidavė skiepus labdarai į mažai pasiturinčiais šalis.

Kompensacija po skiepo, ne Lietuvoje

Kompensacija po skiepo, ne Lietuvoje portretas
Danijoje (kompanija užsiima kompensavimu žmonių dėl rimtų pašalinių vaistų poveikio) žmonės gauna kompensacija dėl kompikacijų po Covid vakcinacijos. Giminės gauna kompensaciją, jei žmogus mirė po Covid skiepo. Lenkijoje žalos nuo skiepų atlygintinas iki 22 000 eurų. JAV mirties atvėjų nuo vakcinos-kompensacija šeimai siekia 250 000 dolerių. Lietuvoje, jei žmonės turi problemų po Covid vakcinacijos (ar problemų po kt.vakcinų ar vaistų) - gauna špygą... Svarsto dabar grašius sumokėti ir tik po Covid vakcinacijos komplikacijos, mirtis...jeigu įrodysite... Sveikata žalot (iki mirties) Lietuviams “norma”, o žalą atlyginti - pinigų neturi..! O po kitų skiepų ir vaistų “komlikacijų ir mirties atvėjų neegzistuoja”, todėl kompensacija “nereikalinga”. Arba jūs patys pasirašote kad “reikalinga” mirtis ir komplikacijos po skiepų ir vaistų (sutinkate su tuo), todėl žalos kompensacija nepriklauso... Visoje ES kompensacija žalos nuo VISŲ skiepų ir vaistų PRIKLAUSO, tik Lietuvoje miršta nuo skie
VISI KOMENTARAI 63

Galerijos

Daugiau straipsnių