COVID-19 statistika: 1945 nauji atvejai, 12 mirčių, pirmą skiepą gavo 714 žmonių

Praėjusią parą nustatyti 1945 nauji COVID-19 atvejai, mirė 12 žmonių, rodo šeštadienį paskelbti Statistikos departamento duomenys.

Septyni mirusieji buvo neskiepyti arba paskiepyti nepilnai.

Praėjusią parą 714 žmonių paskiepyti pirmąja vakcinos doze, iš viso paskiepyti 6 tūkst. 875 žmonės.

Ligoninėse šiuo metu gydomi 967 COVID-19 sergantys pacientai – keliasdešimt mažiau nei praėjusią parą, 95 iš jų – reanimacijoje.

Šalyje praėjusią parą atlikta apie 10,4 tūkst. molekulinių (PGR) ir per 5 tūkst. antigeno tyrimų dėl įtariamo koronaviruso.

14 dienų naujų susirgimų koronavirusu skaičius 100 tūkst. gyventojų kiek pakilo ir siekia 737 atvejus. Septynių dienų teigiamų diagnostinių testų rodiklis šiek tiek sumažėjo ir siekia 13,5 procento.

Nuo pandemijos pradžios šia infekcine liga Lietuvoje susirgo beveik 520 tūkst. gyventojų, nuo jos mirė per 7,4 tūkst. žmonių.

Ligoninės ir mirtys

Praėjusią parą į ligonines dėl COVID-19 paguldyta 96 žmonių – 20 mažiau nei ankstesnę parą.

50 pacientams taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, deguonis papildomai tiekiamas 815 žmonėms.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys anksčiau yra sakęs, kad griežtos pandemijos valdymo priemonės būtų pradedamos taikyti tuo atveju, jeigu šalies gydymo įstaigose būtų užimta 240 reanimacijos lovų.

Vyriausybė taip pat yra nusprendusi, jog reikalavimai neturintiesiems galimybių paso būtų atlaisvinami, kai per kalendorinę savaitę ligoninėse nebūtų gydoma daugiau nei 300 koronavirusu sergančių pacientų.

Nuo COVID-19 praėjusią parą mirė devyni 80–89 metų žmonės, du 60–69 ir vienas – 50–59 metų amžiaus grupės žmogus.

Pilnai paskiepyti buvo penki mirusieji, jie priklausė 60–69 ir 80–89 metų grupėms.

Iš 7,4 tūkst. asmenų, iki šiol mirusių nuo COVID-19, pilnai paskiepyti buvo 648. Tiesiogiai ir netiesiogiai su COVID-19 siejama apie 14 tūkst. mirčių.

Vakcinacija

Iki šiol mažiausiai viena vakcinos doze paskiepyta apie 1,92 mln. žmonių. Pilnai vakcinuota – 1,18 mln. gyventojų, dar maždaug 651 tūkst. pilnai paskiepytųjų yra gavę ir sustiprinančiąją vakcinos dozę. Ja praėjusią parą paskiepyta apie 5,7 tūkst. žmonių.

Tarp pilnai paskiepytųjų Statistikos departamentas neįtraukia sustiprinančiąją dozę gavusių žmonių, jie skaičiuojami atskirai.

Lietuvoje mažiausiai vieną skiepo dozę yra gavę 68,6 proc. gyventojų.

Neskaičiuojant gruodį pradėtos skiepyti jauniausios vaikų grupės, mažiausiai pasiskiepijusiųjų yra tarp 12–15 metų vaikų – beveik 36 procentai.

Vyriausių šalies gyventojų, kuriems per 80 metų, paskiepyta 71,2 procento.

Iš viso Lietuvoje iki šiol gauta apie 6,15 mln. vakcinų dozių, skiepyti sunaudota 4,13 mln. dozių.

Šiuo metu koronavirusu tebeserga 15,8 tūkst. žmonių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
negavę žmonės gydymo miršta...papulti pas gyd. neįmanoma, jei papuoli ir tave nukreipia pas kitą specialistą, tai laukti tenka nuo 1 mėn. iki 3 mėn. per tą laiką žmogus miršta. Vat tokia buhalterio Dulskio tvarka...poliklinikos tuščios visai...visoje poliklinikoje nuo 2-5 žmonių ...marinami žmonės ne nuo kovido, o dėl to kad negauna jokio gydymo tai tiesa.

Pirmą skiepą? Dabar???

Pirmą skiepą? Dabar??? portretas
Gal kas gali paaiškinti, kokia prasmė dabar pradėti Cov-19 skiepų maratoną? Dėl pišpasio tikrai beprasmiška. Nes kol jūs suvartosite dabar reikalingas tris dozes, pagrindinė maratonininkų grupė jau badysis 5-ą, o suvartoję 3 arba 4 dozes bus laikomi antivakseriais ir pišpasis jų negalios. Skiepijimo tempai didėja - patys pažiūrėkit į praėjusius 2021-us metus - marmalų daugiau užvežė bene tik gegužę, o jau spėjo tris dozes į apyvartą paleisti! Dulkys pasižvalgo į Izraelį, kur jau 4-ą badyti pradėjo, ir pats apie 4-ą prakalbo...

Jei nepilnai ir po dviejų skiepų ,kas tai yra pilnai?.

Jei nepilnai ir po dviejų skiepų ,kas tai yra pilnai?. portretas
Vėl miršta nepilnai paskiepyti .
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių