COVID-19 sergamumo žemėlapyje žaliųjų savivaldybių vis mažiau, prasčiausia situacija – Palangoje

  • Teksto dydis:

Koronaviruso statistikoje pasirodantys skaičiai pastarosiomis savaitėmis optimizmo nekelia. Tačiau labiausiai 14 dienų naujų susirgimų skaičius 100 tūkst. gyventojų kyla pajūryje. 

Bendras šalies 14 dienų naujų susirgimų skaičius 100 tūkst. gyventojų pakilo iki 133,9 atvejo, o teigiamų diagnostinių testų dalis – iki 2,9 procento.

Lietuvoje liko tik trys savivaldybės, patenkančios į žaliąją COVID-19 zoną: Pakruojo rajono, Zarasų rajono ir Varėnos rajono.

Prasčiausia COVID-19 situacija šalies vakaruose – čia daugiausia savivaldybių, priskiriamų raudonajai zonai.

Skuodo rajone 14 dienų naujų susirgimų skaičius 100 tūkst. gyventojų siekia 300,1 atvejo, o teigiamų diagnostinių testų dalis – 4,9 proc. Ši savivaldybė priskiriama raudonajai C3 zonai.

Tai pačiai zonai priskiriama ir Kretingos rajono savivaldybė. Čia 14 dienų naujų susirgimų skaičius 100 tūkst. gyventojų – 233,1 atvejo, o teigiamų diagnostinių testų dalis – 3,6 proc.

Oficialiosios statistikos portalo nuotr.

Palangos miesto savivaldybė priskiriama raudonai C3 zonai. Tiesa, čia COVID-19 situacija, lyginant su kitomis savivaldybėmis, yra prasčiausia. Palangos miesto savivaldybėje 14 dienų naujų susirgimų skaičius 100 tūkst. gyventojų siekia 420,2 atvejo, o teigiamų diagnostinių testų dalis – 5,8 proc.

Klaipėdos miesto savivaldybėje situacija šiek tiek geresnė, tačiau ji taip pat „raudonuoja“ ir yra priskiriama C3 zonai. Čia 14 dienų naujų susirgimų skaičius 100 tūkst. gyventojų – 343,5 atvejo, o teigiamų diagnostinių testų dalis – 4,4 proc.

Primename, kad praėjusią parą Lietuvoje nustatyti 394 nauji koronaviruso atvejai, nuo šios infekcinės ligos mirė du žmonės. Šalyje per pirmadienį atlikti 6538 molekuliniai (PGR) ir 9819 antigeno tyrimų dėl įtariamo koronaviruso. Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 283 tūkst. 656 žmonės, iš jų tebesergančių per parą padaugėjo iki 3192. Nuo šios ligos iš viso mirė 4420 žmonių, tiesiogiai ir netiesiogiai su COVID-19 siejamos 9045 mirtys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nežinau

Nežinau portretas
Daugiau švenčių per kurias visi stovi kaip silkės, kuriems viruso nėra ir skiepytis nereikia. Jokios tvarkos , viską atleido ir paleido, tai visi kaip nuo grandinių nutrūkę ypač patys "protingiausi" . Deja dabar turim ką turim ir vėl kaip sakoma trūkt nuo vadžių ir vėl nuo pradžių

4

4 portretas
Visa gyvenimą žmonės serga visokiomis infekcinėmis ligomis, nieko tas COVID nesiskeria nuo paprasto gripo, silpnėja žmonės, maistas nenormalus, prie kompu sėdi, vietoj lakstimo gamtoj ir kieme. Specialiai išreklamavo liga, stambų biznį kažkas tai sau sukūrė

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
Tuo pat metu visoje Lietuvoje vyksta gausybė masinių renginių kuriuose net nebandoma imituoti saugumo priemones. Nesuprasi esamo režimo - sveika dirbantį žmogų persekioja ir terorizuoja, o masinius renginius jei ne skatina, tai žiūri abejingai. Covid Džiazo ritmu :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių