COVID-19 protrūkis nustatytas NVSC, nauji atvejai – įmonėse, nakvynės namuose, policijoje

Koronaviruso protrūkis nustatytas Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) departamente, taip pat nauji židiniai fiksuoti darželiuose, įmonėse, nakvynės namuose, ketvirtadienį pranešė NVSC.

Pasak centro, jo Vilniaus departamente koronavirusas nustatytas šešiems darbuotojams.

„Žmonės, kurie turėjo kontaktą, yra izoliuoti, būsime siunčiami išsitirti. Kiti darbuotojai dirba, dauguma – per nuotolį. Įstaigoje jau paskiepyti tie žmonės, kurie eina į protrūkius, šie užsikrėtę žmonės nebuvo paskiepyti“, – BNS sakė NVSC atstovė Austina Vžesniauskaitė.

Taip pat nauji židiniai nustatyti Kaune, lopšelyje-darželyje „Bitutė“ ir langų ir durų gamyba užsiimančioje įmonėje – abiejuose židiniuose fiksuota po du atvejus.

Per vakar parą patvirtintas naujas protrūkis Klaipėdos rajono naftos gavybos įmonėje, čia susirgo du darbuotojai.

Naujas protrūkis nustatytas Alytaus nakvynės namuose – čia COVID-19 liga patvirtinta dviem gyventojams.

Taip pat keturiems darbuotojams koronavirusas nustatytas naujame protrūkyje Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Kabelių užkardoje.

Protrūkiai tęsiasi įmonėse, ligoninėse, darželiuose

Kaune nustatyti šeši nauji koronaviruso atvejai, susiję su tebesitęsiančiu Futbolo akademijos protrūkiu, miesto autobusų įmonėje su protrūkiu siejama 19 naujų atvejų,

Kauno rajone 13 naujų atvejų siejama su protrūkiu metalo konstrukcijos ir apdirbimo įmonėje, mobiliųjų įrengimų aptarnavimu užsiimančioje įmonėje – keturi atvejai.

Informaciją apie koronaviruso situaciją Kauno mieste galite rasti čia.

Koronavirusas plinta ir Marijampolės ligoninės Chirurgijos skyriaus protrūkyje – pastarąją parą čia patvirtinti dar trys atvejai. Vilkaviškio ligoninės Vidaus ligų skyriaus protrūkyje iš viso patvirtinti 28 atvejai.

Dar šeši nauji COVID-19 atvejai nustatyti Tauragės rajono Lauksargių globos namų gyventojams, iš viso čia serga 15 gyventojų. Kaip skelbta anksčiau, dauguma gyventojų buvo paskiepyti nuo koronaviruso.

Tęsiasi susirgimai Regioninėje Telšių ligoninėje – čia Reabilitacijos skyriuje patvirtinti du keturi COVID-19 atvejai.

NVSC duomenimis, atsinaujino protrūkis Švenčionių rajono medienos apdirbimo įmonėje, čia nustatyta 16 pirminių ir 7 antriniai atvejai.

Fiksuoti nauji atvejai, susiję su protrūkiais Šilutės lopšelyje-darželyje „Pušelė“, ugdymo įstaigoje „Taškius“ Vilniuje, Elektrėnų detalių gamybos įmonėje, Švenčionių rajono policijos komisariate, Šiaulių rajono transporto įmonėje, Rokiškio siuvimo įmonėje ir lopšelyje-darželyje „Varpelis“, Panevėžio baldų gamybos įmonėje, Panevėžio „Saulėtekio“ progimnazijoje, Druskininkų gėrimų gamybos įmonėje.

Protrūkiuose šeimose per parą registruotas 51 naujas atvejis, nustatyti 46 atvejai, kai užsikrėtimo aplinkybės nėra žinomos.

Per praėjusią parą izoliuoti 1159 didelės rizikos sąlytį turėję asmenys, iš viso izoliacijoje, įskaitant žmones, kuriems patvirtinta COVID-19 liga, šiuo metu yra 54 970 asmenys.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 196 tūkst. 47 žmonės.

Bendras deklaruotas sergančiųjų skaičius siekia 55 tūkst. 469, tačiau statistiškai skaičiuojama, jog sirgti turėtų 7 550 žmonių.

Nuo COVID-19 Lietuvoje iš viso mirė 3209 žmonės. Su šia infekcine liga – tiesiogiai ir netiesiogiai – siejama 6251 mirtis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baikit

Baikit portretas
naudot tuos pavadinimu trumpinimus raidėmis rašinėti. Ne tik kad paimta mada uš sssr laikų bet ir hren suprasi kas tas toks yr.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių