COVID-19 plitimas Lietuvoje: kurioje savivaldybėje sergamumas didžiausias?

  • Teksto dydis:

Lietuvoje pastaruoju metu užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičius sparčiai didėja. Panašu, kad Raseinių rajono savivaldybė tapo dar vienu COVID-19 židiniu – šioje savivaldybėje sergamumas koronavirusu šiuo metu yra didžiausias.

Naujausia statistika pateikiama interaktyviame koronaviruso žemėlapyje. Skelbiama, kad Lietuvoje sergamumas 100 tūkst. gyventojų siekia 18,9. 

Tuo tarpu lyginant COVID-19 sergamumą atskirose savivaldybėse, galima matyti, kad Raseinių rajone šis skaičius didžiausias – 112,1. Antroje vietoje – Šiaulių miesto savivaldybė, čia sergamumas 100 tūkst. gyventojų siekia 59,1. Trečioje vietoje pagal sergamumą COVID-19 yra Pagėgių savivaldybė.

Vilniaus miesto savivaldybėje sergamumas 100 tūkst. gyventojų siekia 27, rajone – 26. Kauno miesto savivaldybėje šis skaičius siekia 15,2, o Kauno rajone – 12,4.

Primename, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 62 nauji koronaviruso atvejai, bendras susirgimų skaičius Lietuvoje siekia 3504.

Tai didžiausias per parą patvirtintų atvejų skaičius nuo balandžio 18 dienos. Šiuo metu koronaviruso infekcija tebeserga 1254 asmenys, 2149 – pasveiko. Nuo COVID-19 iš viso mirė 87 žmonės, dėl kitų priežasčių mirė 14 užsikrėtusiųjų. Izoliacijoje yra 8081 asmuo.

Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje nustatyti 237 įvežtiniai atvejai. Per praėjusią parą laboratorijose ištirti 4889 ėminiai, iš viso iki šiol ištirti 711 tūkst. 108 ėminiai.

Radviliškio ligoninėje – COVID-19 židinys

Ketvirtadienį po vidurdienio pranešta, kad Radviliškio ligoninė tapo dar vienu COVID-19 židiniu, čia patvirtinti dar 23 nauji atvejai. „Ką tik gauta informacija apie Radviliškio ligoninėje nustatytus dar 23 teigiamus koronaviruso atvejus. Iš jų 22 yra pacientai bei vienas darbuotojas“, – sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovė Justina Petravičienė.

Jos teigimu, užsikrėtę pacientai izoliuojami ligoninėje, visi jie – iš Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriaus. Darbuotoja, kuriai patvirtintas susirgimas – iš Priėmimo ir skubios pagalbos skyriaus. Iš viso ligoninėje COVID-19 liga nustatyta 31 asmeniui: 23 Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriaus pacientams bei aštuoniems darbuotojams. Izoliacijoje šiuo metu yra 37 ligoninės darbuotojai.


Šiame straipsnyje: Koronavirusas LietuvojeCOVID-19 saviizoliacijasergamumas koronavirusuviruso plitimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kromofil

Kromofil portretas
fantastinej terpej senei kada
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių