COVID-19 plinta globos namuose, įmonėse, izoliacijoje – per 98 tūkst. žmonių

  • Teksto dydis:

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja apie per praėjusią parą Lietuvoje fiksuotus koronavirusinės infekcijos (COVID-19) protrūkius.

Per praėjusią parą izoliuoti 1758 asmenys, iš viso izoliacijoje, įskaitant žmones, kuriems patvirtinta COVID-19 liga, šiuo metu yra 98194 žmonės.

Praėjusią parą Švenčionių rajono Adutiškio senelių namų protrūkyje patvirtintas 61 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis. Iš viso per pastarąsias kelias dienas registruota 80 su protrūkiu siejamų atvejų, iš kurių 67 yra gyventojai ir 13 darbuotojų.

Taip pat tęsiasi protrūkis Ignalinos rajone veikiančiuose Mielagėnų palaimintojo Jurgio Matulaičio parapiniuose globos namuose. Per parą čia patvirtinti 53 COVID-19 ligos atvejai. Iš viso nuo sausio 8 dienos registruoti 73 koronavirusinės infekcijos atvejai, iš kurių 57 yra globos namų gyventojai ir 16 darbuotojų.

Be to, aštuoni nauji COVID-19 ligos atvejai yra siejami su protrūkiu Kalvarijos globos ir užimtumo centre. Iš viso su protrūkiu, epidemiologų vertinimu, susiję 13 atvejų, iš kurių 11 yra gyventojai ir du darbuotojai.

Taip pat praėjusią parą registruoti atvejai, siejami su protrūkiais Jonavoje veikiančioje trąšų gamybos įmonėje, Kalvarijoje veikiančioje maisto pramonės įmonėje, Šiaulių baldų gamybos įmonėse, Tauragės vandens priežiūros įmonėje, Vilniaus geležinkelių įmonėje.

Be kita ko, trys nauji atvejai yra siejami su besitęsiančiu COVID-19 protrūkiu Alytaus pataisos namuose, kur nuo pernai metų gruodžio 29 dienos registruota 30 susijusių infekcijos atvejų.

Taip pat vakarykštę parą registruoti atvejai, siejami su protrūkiais Kalvarijos lopšelyje-darželyje „Žilvitis“, Kazlų Rūdos lopšelyje-darželyje „Pušelė“ bei Vilkaviškio rajone įsikūrusiuose Didvyžių globos namuose, kur iš viso nuo lapkričio 25 dienos registruoti 107 infekcijos atvejai.

Su protrūkiais šeimose yra susiję 114 naujų susirgimų.

Centro duomenimis, 105 naujai susirgusių žmonių užsikrėtimo aplinkybės nėra žinomos.

Informaciją apie koronaviruso situaciją Kaune galite rasti čia



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių