COVID-19 pasiglemžė vos vyresnės nei 30-ies moters gyvybę: būklė greitai pablogėjo, serga namiškiai

Statistikos departamento skelbiamais duomenimis, praėjusią parą nuo COVID-19 mirė 32 žmonės. 28 mirusieji buvo neskiepyti arba paskiepyti nepilnai. Jauniausia praėjusios paros auka – 30-39 metų amžiaus grupei priklausiusi plungiškė.

Kaip portalui kauno.diena.lt teigė Plungės rajono savivaldybės ligoninės atstovai, 30-39 metų amžiaus grupei priklausiusi pacientė ligoninėje gydyta nuo spalio 28 d. 

„Atvyko labai sunkios būklės, stacionarizuota tiesiai į intensyvios terapijos skyrių dėl sunkaus ūminio respiracinio sindromo, inkstų funkcijos sutrikimo. Pacientė nebuvo vakcinuota, – teigė ligoninės atstovė. – Dėl psichinės ligos anamnezės nepavyko surinkti. Pacientės būklę ir prognozę blogino didelis nutukimas. Nežiūrint taikomo gydymo, pacientė  lapkričio 2 d. mirė.“

Namiškiai ligoninės personalui pasakojo, kad moters būklė pablogėjo per tris dienas.

„Žinoma, kad yra sergančių namiškių“, – sakė ligoninės atstovai.

Trečiadienio rytą skelbtais duomenimis, 10 praėjusią parą mirusių žmonių nuo COVID-19 buvo vyresni nei 80-ies metų. Po septynis mirusiuosius priklausė 90–99 ir 70–79 metų grupėms, šeši mirę žmonės buvo vyresni nei 60-ies. Po vieną mirusįjį priklausė 40–49 ir 30–39 metų grupėms.

Pilnai paskiepyti buvo keturi iš jų: du vyresni nei 90-ies metų, ir po vieną vyresnį nei 70-ies ir 80-ies metų žmogų.

Iš 5971 asmens, iki šiol mirusio nuo COVID-19, pilnai paskiepyti buvo 323. Tiesiogiai ir netiesiogiai su COVID-19 siejamos 11 454 mirtys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
Paskiepyti miršta komfortabiliai, su šypsena veide, tik neskiepyti su kančiomis, apie tai ir po propagandinį straipsnį kiekvieną dieną.

Kauno diena-šiūkšliadėžė!

Kauno diena-šiūkšliadėžė! portretas
Tai ir rašantys melagingus straipsnius rašytojėliai (eglė morkienė)-šiūkšlyno darbuotojai!

optimistas

optimistas portretas
Antivakseriai progresiniu pagreiciu kojas pakrato,pavasari Lietuva nebebus juodoj zonoj.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių