BPC: naujasis numeris 113 skirtas neskubiajai medicininei pagalbai užtikrinti

Bendrojo pagalbos centro (BPC) viršininkas Audrius Čiuplys sako, kad naujasis pagalbos numeris 113 skirtas konsultuoti pacientams, kurie nėra užtikrinti, ar jiems reikalinga skubi medicininė pagalba.

„Siekiant atskirti skubios pagalbos atvejus nuo neskubios medicininės pagalbos poreikio, kai žmonės nėra tikri, ar jiems reikia, kad greitoji pagalba atvyktų į namus, yra numatytas naujas pagalbos numeris 113. Jis skirtas medicininėms konsultacijoms ir veikia visą parą“, – spaudos konferencijoje penktadienį teigė A. Čiuplys.

„Paskambinus šiuo numeriu, greitosios pagalbos dispečeris suteiks tam tikras instrukcijas, galbūt nukreips į skubios pagalbos skyrių ar pas šeimos gydytoją priklausomai nuo situacijos“, – pridūrė jis.

A. Čiuplys pažymėjo, kad numeris 113 yra skirtas neskubiems susirgimo atvejams bei tuomet, kai būtina perkelti ligonį į kitą gydymo įstaigą.

„Numeris 113 yra skirtas neskubiems atvejams, kai gyventojas nėra įsitikinęs, kad jam reikalinga skubi pagalba. Šis numeris taip pat skirtas visoms gydymo įstaigoms tais atvejais, kai reikalinga pervežti pacientą iš vienos gydymo įstaigos į kitą ar nugabenti į namus“, – sakė jis.

BPC viršininkas pabrėžė, kad ateityje liks vienas skubios pagalbos numeris – 112, kuris skirtas skambinti kilus grėsmei sveikatai ir gyvybei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių