„BioNTech“ ir „Pfizer“ pradėjo vakcinos tyrimus su mažais vaikais

Po konkurenčių „Moderna“ ir „AstraZeneca“ vakcinos nuo koronaviruso tyrimus su mažais vaikais pradėjo ir „Biontech“ su savo partnere „Pfizer“. Pirmiesiems sveikiems vaikams suleista viena vakcinos dozė, ketvirtadienį pranešė „Pfizer“.

Klinikiniais tyrimais norima išsiaiškinti vakcinos saugumą ir efektyvumą vaikams nuo šešių mėnesių iki 11 metų. „Didžiuojamės, kad galime atlikti šį skubiai reikalingą tyrimą, nes vaikai ir šeimos labai kaukia vakcinacijos galimybės“, – pareiškė „BioNTech“-„Pfizer“. Tikimasi, kad vakcina nuo kitų metų pradžios galės būti naudojama ir šiai amžiaus grupei.

Portalo „clinicaltrials.gov“ duomenimis, „BioNTech“- „Pfizer“ bando tris skirtingas dozes mažiems vaikams. Prieš tai įmonė jau pradėjo savo mRNA technologijos pagrindu sukurtos vakcinos tyrimus su 12-15 metų amžiaus vaikais.

Didžiuojamės, kad galime atlikti šį skubiai reikalingą tyrimą, nes vaikai ir šeimos labai kaukia vakcinacijos galimybės.

JAV įmonė „Moderna“ ir britų bei švedų koncernas „AstraZeneca“ vakcinos tyrimus su jaunesniais vaikais pradėjo dar anksčiau. Tai netrukus ketina pradėti daryti ir „Johnson & Johnson“.

Vaikai paprastai išvengia sunkios COVID-19 ligos eigos. Tačiau ir tarp jų pasitaiko pavienių sunkių atvejų ir mirčių. Be to, COVID-19 infekcija vaikams gali sukelti pavojingą uždegiminį sindromą MIS-C. Vaikai taip pat gali platinti virusą. Kad būtų pasiektas kolektyvinis imunitetas, daugelyje šalių reikės paskiepyti ir vaikus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių