Beveik visi COVID-19 susirgę Lauksargių globos namų gyventojai buvo pilnai paskiepyti

Aštuoni iš devynių COVID-19 susirgusių Lauksargių globos namų gyventojų buvo paskiepyti dviem vakcinos dozėmis nuo šios infekcinės ligos, informavo Tauragės rajone įsikūrusios įstaigos vadovė.

„Vienas iš jų neskiepytas“, – BNS sakė globos namų direktorė Jovita Černeckienė.

Anot jos, trys užsikrėtusieji jautė ligai būdingus simptomus, jie gydyti išvežti į ligoninę.

„Kitiems jokių simptomų nėra“, – sakė moteris.

J. Černeckienės teigimu, iš viso įstaigoje globojami 49 žmonės, 44 iš jų – paskiepyti.

„Beveik visi mūsų gyventojai yra paskiepyti. (...) Kai kurie nepaskiepyti dėl įvairių priežasčių“, – aiškino įstaigos vadovė.

Globos namų direktorė sako, kad įstaigoje dirba 31 žmogus – visi jie taip pat yra paskiepyti.

Pasak jos, vakcinacija antra doze įstaigoje vyko prieš dvi savaites – vasario 10 dieną.

Savo ruožtu Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovė Justina Petravičienė BNS informavo, kad trečiadienį dar šešiems gyventojams patvirtinta koronavirusinė infekcija.

„Šie gyventojai taip pat buvo paskiepyti pagal pilną vakcinacijos schemą. 29 įstaigos darbuotojams atlikti profilaktiniai tyrimai, visų testų rezultatai neigiami“, – sakė ji.

NVSC atstovės teigimu, Tauragės departamento specialistai lankėsi įstaigoje, teiktos rekomendacijos dėl infekcijos prevencijos priemonių.

Vaistų kontrolės tarnybos Farmakologinio budrumo ir apsinuodijimų informacijos skyriaus vyresnioji patarėja Rugilė Pilvinienė BNS anksčiau sakė, kad užsikrėtimai po vakcinacijos – įmanomi, nes nė viena vakcina nesuteikia absoliučios apsaugos.

„Niekur neteigiama, kad apsauga bet kuria vakcina yra šimtaprocentinė. (...) Žmogus gali susirgti, nors ir yra paskiepytas, bet jis gali sirgti lengvesne forma. To siekiama ir to tikimasi“, – kalbėjo Rugilė Pilvinienė.

Tai ne pirmas atvejis šalyje, kai po antros vakcinos dozės nustatomi užsikrėtimai koronavirusu. Šią savaitę Trakuose esančiuose slaugos namuose „Addere“ įsiplieskus koronaviruso židiniui, trims pilnai paskiepytiems gyventojams patvirtintas užsikrėtimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Pone Laimute,jus rašot ,kad skiepas nuejo svarbiems zmonems.Jūs juokaujat,tie svarbūs zmones nesiskiepija tais eksperimentiniais skysciais.

Giedrius

Giedrius portretas
Testai yra specialiai padaryti jau su "pozityviu' ir 'negatyviu' atsakymais. Uztat ir bangos yra 'serganciu' arba 'sveiku'. Paprasciausias verslas kuris dalina zmones ir kelia tarp ju nereikalingas riauses

Anonimas

Anonimas portretas
Spain's High Court rules coronavirus lockdown was unconstitutional, violated citizens’ ‘fundamental rights’ .Sita straipsni skaitykite svetaineje lifesite dot com ir pasirasykite peticija
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių