Beveik pusė naujų koronaviruso atvejų susiję su židiniais, septyni – įvežtiniai

  • Teksto dydis:

Iš 26 naujų koronaviruso atvejų 11 yra susiję su židiniais, septyni atvejai – įvežtiniai, keturi asmenys užsikrėtė po kontakto su žinomais sergančiaisiais, dar keturių žmonių užsikrėtimo aplinkybės nėra žinomos.

Apie tai penktadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Penki nauji COVID-19 atvejai nustatyti Kęstučio motorizuotame pėstininkų batalione Tauragės rajone. Iš viso su šiuo židiniu siejami 32 susirgimai.

Vienas naujas atvejis registruotas Utenos apskrityje. Jis yra yra siejamas su židiniu įmonėje „Intersurgical“. Šiuo metu registruoti 46 su šiuo protrūkiu susiję atvejai.

Taip pat naujas atvejis registruotas Vilniuje veikiančioje metalinius dangtelius gaminančioje įmonėje „Elmoris“. Tai aštuntasis infekcijos atvejis, susijęs su šiuo židiniu.

Praėjusią parą registruotas ir vienas koronaviruso atvejis, kuris siejamas su statybų įmone „Montuotojas“. Tai ketvirtasis susirgimas, siejamas su šiuo židiniu.

NVSC teigimu, taip pat registruoti dar du nauji židiniai.

Pirmasis siejamas su Vilniaus apskrityje veikiančia įmone „Energomazgas“. Čia per praėjusią parą registruoti du infekcijos atvejai. NVSC duomenimis, su židiniu dabar siejami trys COVID-19 atvejai.

Antrasis židinys registruotas Šiauliuose veikiančioje siuvimo įmonėje „Interscalit“. Per praėjusią parą liga patvirtinta vienam asmeniui. Iš viso su šiuo protrūkiu siejami du koronaviruso atvejai.

Be to, nustatyta, kad keturi žmonės – du Vilniaus, po vieną Kauno ir Utenos apskrityse – užsikrėtė po kontakto su žinomais sergančiaisiais.

Keturi iš septynių įvežtinių atvejų registruoti Vilniaus apskrityje – COVID-19 patvirtintas asmenimis, į Lietuvą grįžusiems iš Lenkijos, Rusijos ir Švedijos bei užsieniečiui, į Lietuvą atvykusiam iš Baltarusijos.

Du įvežtiniai atvejai registruoti Klaipėdos apskrityje. Koronavirusas patvirtintas dviem asmenims, į Lietuvą atvykusiems iš Ukrainos.

Septintasis įvežtinis atvejis patvirtintas Šiaulių apskrityje asmeniui, į Lietuvą grįžusiam iš Vokietijos.

Šiuo metu epidemiologams dar nepavyko nustatyti, kaip užsikrėtė keturi asmenys – trys Vilniaus ir vienas Kauno apskrityse. Trys iš šių asmenų tirti dėl COVID-19 ligai būdingų simptomų, vienas – profilaktiškai.

Lietuvoje iš viso patvirtinti 3004 koronaviruso atvejai, tebeserga 985 asmenys, 1920 – pasveiko.

Nuo COVID-19 iš viso mirė 86 žmonės, dėl kitų priežasčių mirė 13 užsikrėtusiųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Iš kur veža?

Iš kur veža? portretas
Ir aš noriu.

Taip ir matau,

Taip ir matau, portretas
kaip a[link mane ligoniai krenta, krenta nuo covid. Juk židynys.

Atvejai

Atvejai portretas
Pagaliau pasiekta tai, ko siekta, Lietuva priskirta prie užkrato šalių, valdininkams priedai prie atlyginimų, o mokytojams papildomi rūpesčiai dėl savo pačių ir moksleivių saugumo, kas praktikoje-misija neįmanoma. Mokytojams taip pat privalomi priedai prie atlyginimų už ugdymo proceso organizavimą pavojingomis sveikatai sąlygomis ir papildomą darbą organizuojant saugias mokymo sąlygas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių