Nauji ribojimai: sporto varžybos vyks be žiūrovų, plečiamas kaukių dėvėjimas

Lietuvoje sparčiai plintant koronavirusui, Vyriausybė pirmadienį paskelbė apie naujus ribojimus – artimiausiomis dienomis numatoma apriboti susibūrimus, sporto varžybos turės vykti be žiūrovų, o savivaldybėse, kur įvedamas karantinas, bus privalomas kaukių dėvėjimas visose viešose vietose.

Nuotoliniu būdu posėdžiavęs Ministrų kabinetas nusprendė, kad karantinas nuo trečiadienio bus įvedamas Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir dar penkiose savivaldybėse –  Šilalės, Širvintų, Telšių, Trakų ir Vilniaus rajonuose.

Čia gyvenantiems žmonėms bus privaloma dėvėti kaukes visose viešose vietose su retomis išimtimis. Kaukių nereikės dėvėti ir už gyvenamųjų teritorijų ribų, kai šalia 20 metrų spinduliu nėra kitų asmenų, išskyrus šeimos narius.

Karantino zonoje esančiose savivaldybėse bus griežčiau ribojamas žmonių srautas kultūros, laisvalaikio, pramogų, sporto įstaigose – jos turės užtikrinti ne mažesnį kaip dešimties kvadratinių metrų plotą vienam lankytojui.

Iš viso Lietuvoje karantino režimas įvedamas 21 savivaldybėje.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga taip pat pranešė, kad trečiadienį Vyriausybei siūlys uždrausti renginius ir susibūrimus. Jei Ministrų kabinetas pritars, į profesionalias sporto rungtynes nebebūtų įleidžiami žiūrovai. Šie draudimai įsigaliotų nuo penktadienio.

„Būtų nustatoma, kad yra draudžiami visi atvirose ir uždarose erdvėse organizuojami renginiai ir susibūrimai, išskyrus, aukšto meistriškumo sporto varžybas, kurios vyksta be žiūrovų. Tai reiškia arenose visos varžybos, kurios iki šiol vyko su žiūrovais, jos turės vykti be žiūrovų“, – žurnalistams sakė A. Veryga.

Pasak A. Verygos, draudimas negalios kultūriniams renginiams, kuriuose bilietai parduodami elektroniniu būdu, užtikrinama patekimo kontrolė ir dviejų metrų atstumas tarp žiūrovų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

UPS

UPS portretas
Skaitai komentarus ir ,kaip čia yra,kad Lietuva dar nepateko į pasaulio Gineso rekordą,kaip turinti šitiek "profesorių mokslo daktarų",kurie jau senei viską apie virusą žino,viską ištyrę,viską suvaldę?.Tik, manau,tokie profesoriai vos nusičiaudėję patys pirmi lekia pas medikus.Savanaudžių klika.38-erius metus,dienom ir naktim,išdirbau su kauke ir nieko,sveika gyva.Žinau kodėl daugelis nenori kaukių,ogi todėl,kad prisirūkius ar paragavus alkoholio kvapas nekoks būna,tad nenori tuo tvaiku kvėpuot,o kad šalia esantis turi tai daryti jiems nesvarbu.Visose šalyse dėvimos kaukės ir nereikia mūsų valdžios keikt.

Jurga

Jurga portretas
Pasakykit ,kaip išlaikyti atstumą prekybos centruose, turguose ? 10m tik vienam žmogui ? Kažkaip neigyvendinama.Žmonių tokie srautai, ,kad tiksliau 10 žmonių būna i 1 m

Lina

Lina portretas
Kam lauke kaukė?,jei ponulis aiškino , kad užsikrečiama kitaip, matosi galutinai , kad nieko nesusigaudo.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių