Australijos teismas tėvams skyrė bausmę: savo dukrą maitino griežtai veganiškai

Australijos teismas skyrė bausmę tėvams, kurie savo mažą dukterį maitino griežtai veganiškai. Teisėja Sarah'a Huggett sakė, kad vaiko mityba buvo „visiškai nederama“. Tėvams skirta bausmė – 300 valandų visuomenei naudingo darbo.

Tėvai pirmuosius pusantrų gyvenimo metų kūdikiui nedavė mėsos ir kitokių gyvulinės kilmės produktų. Mergaitė buvo maitinama vaisiais, avižiniais dribsniais, bulvėmis, ryžiais, sojų varške, duona, riešutų sviestu ir ryžių pienu. Dėl to mažylės išsivystymas tebuvo kaip trijų mėnesių kūdikio.

Būdama 19 mėnesių, mergytė neturėjo dantų ir nesvėrė nė 5 kg. Apie šį atvejį sužinota tik tada, kai mergaitė dėl traukulių buvo atvežta į ligoninę. Procese motina ir tėvas prisipažino kaltais apleidę dukterį ir sukėlę jai pavojų. Jiems grėsė iki penkerių metų kalėjimo bausmė.

Pasak „Guardian“, vaikas sirgo kaulų liga, kuriai buvo galima užkirsti kelią. Mergaitė, be to, nebuvo skiepyta.

Skelbiant nuosprendį, abu tėvai raudojo. „Visų tėvų atsakomybė yra pasirūpinti, jog jų vaikų mityba būtų subalansuota ir turėtų pakankamai maistingųjų medžiagų, kad jie galėtų tinkamai augti“, – pabrėžė teisėja.

Vaikas dabar globojamas giminaičių. Tėvai gali jį reguliariai lankyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai va

tai va portretas
kokios baisios pasėkmės vaikantys mados mityboje. Susimąstykit gyvūnų, skirtų maistui, užtarėjai

Vila

Vila portretas
Nelaimingi idiotai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių