„AstraZeneca“ pranešė apie savo antikoronavirusinio preparato bandymų teigiamus rezultatus

Farmacijos milžinė „AstraZeneca“ ketvirtadienį paskelbė, jog klinikiniai jos antikoronavirusinio vaisto bandymai pademonstravo didelį preparato veiksmingumą ir jo suteikiamą ilgalaikę apsaugą nuo COVID-19.

Anglų ir švedų laboratorija eina JAV kompanijų „Merck“ ir „Pfizer“ pėdomis. Šios amerikiečių firmos atitinkamai spalio mėnesį ir lapkričio pradžioje paskelbė sukūrusios vaistus, galinčius užkirsti kelią sunkioms COVID-19 formoms. Nurodoma, kad šiuos vaistus galima vartoti pasireiškus pirmiesiems simptomams.

„AstraZeneca“ preparato AZD7442 – dviejų antikūnų kokteilio – paskutinių klinikinių bandymų metu vertinami jo saugumas ir veiksmingumas.

Per vieną pusės metų tyrimą „pademonstruotas ilgo veikimo antikūnų (LAAB) derinio vieną kartą į raumenį suleidžiamos dozės didelis veiksmingumas“, sakoma kompanijos pareiškime.

Jame nurodoma, kad viena 300 mg į raumenį suleidžiama dozė, palyginti su placebu, simptominės COVID-19 riziką sumažino 83 procentais.

Daugiau kaip 75 proc. dalyvių turi gretutinių ligų, todėl sunkios COVID-19 tikimybė užsikrėtimo atveju jiems buvo didesnė. Tačiau sunkių ligos atvejų neužfiksuota.

Per kitą – veiksmingumo gydant nesunkius ar vidutinio sunkumo COVID-19 simptomus patiriančius pacientus – tyrimą nustatyta, kad viena preparato 600 mg į raumenį suleidžiama dozė sunkios ligos ar mirties riziką sumažino 88 procentais.

„Įtikinami rezultatai leidžia man užtikrintai sakyti, kad šis ilgo veikimo antikūnų derinys gali suteikti pažeidžiamiems mano pacientams ilgalaikę apsaugą, skubiai jiems reikalingą norint pagaliau grįžti į normalų gyvenimą“, – sakė Londono universitetinio koledžo (University College London) intensyviosios terapijos profesorius Hugh Montgomery (Hju Montgomeris).

„Svarbu tai, kad apsauga buvo palaikoma šešis mėnesius, nors tarp šių didelės rizikos grupei priskiriamų dalyvių, kurių [organizmas] gali nepakankamai reaguoti į skiepą, padaugėjo [užsikrėtimo] delta atmaina [atvejų]“, – pabrėžė jis.

„AstraZeneca“ nurodė, kad detalūs abiejų tyrimų rezultatai bus pateikti publikavimui kokiame nors rimtame medicinos žurnale.

Kompanija jau pateikė paraišką dėl šio vaisto patvirtinimo Jungtinėse Valstijose.

Atskirai „AstraZeneca“ vakcina nuo COVID-19, sukurta drauge su Oksfordo universitetu ir patvirtinta 2020-ųjų gruodį, padėjo Didžiajai Britanijai sparčiai imunizuoti savo gyventojus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Monblanas

Monblanas portretas
Durniai, jūs durniai, antivakseriai.. Jei ne jūs, nereiktų nei kaukių, nei ribojimų... Pasiskiepykit, durniukai.. Aš 3 turiu.. Ir nieko.. Kuo mažiau nesiepytų, tuo paprastesnis gyvenimas..

aisku

aisku portretas
tik 1 kad sios visos korporacijos dirba ne zmoniu naudai ir sie bedvasiai padarai daro viska kad sunaikint zmonija;;;;;;

Saulius

Saulius portretas
Kas persigo vakcinuotis nereikai nes turi imuniteta . Nustokit preivartauti zmones .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių