Artėjant rinkimams – rekomendacijos kandidatams, lankantiems gyventojus namuose

  • Teksto dydis:

Ruošdamasi artėjančių rinkimų periodui ir siekdama apsaugoti Lietuvos gyventojus nuo galimo koronaviruso plitimo, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) parengė rekomendacijas, kaip elgtis agitacijos laikotarpiu.

Rekomendacijose nurodoma, kaip elgtis, kai kandidatai ar jų atstovai lanko gyventojus namuose. Taip pat parengtos rekomendacijos, kaip elgtis uždarose patalpose, kai vyksta politinės kampanijos dalyvių susitikimai su rinkėjais.

Agitacijos laikotarpiu neturėtų būti lankomasi rinkėjų namuose, jei jaučiami peršalimui būdingi simptomai (karščiuojama, peršti gerklę, prasidėjusi sloga ir pan.). Taip pat reikėtų vengti bendravimo su peršalimo simptomus jaučiančiais gyventojais.

Agituojantiesiems rekomenduojama dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (kaukę ar respiratorių), taip pat laikytis rankų higienos, kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo.

Ministerija rekomenduoja neiti į gyvenamąsias patalpas, vengti tiesioginio fizinio sąlyčio, neliesti durų rankenų, kitų paviršių. Taip pat rekomenduojama stengtis bendrauti didesniu negu 2 metrų atstumu, o po susitikimo – nusiplauti ir dezinfekuoti rankas.

Gyventojai neturėtų bendrauti su į namus atvykusiu politinės kampanijos dalyviu arba jo atstovu, jeigu namuose laikomasi privalomos izoliacijos. Tuo atveju, kai gyventojai serga peršalimo ligomis, apie tai reikėtų įspėti atvykusius agituoti asmenis.

Ministerija ragina nekviesti politinės kampanijos dalyvių į gyvenamąsias patalpas. Rekomenduojama agitacijai rinktis kitą vietą, pavyzdžiui, namų kiemą.

Gyventojai, kaip ir kandidatai ar jų atstovai, turėtų dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (kaukę ar respiratorių), taip pat laikytis rankų higienos, kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo.

Į namus atvykus kandidatui ar jo atstovui, gyventojams rekomenduojama vengti tiesioginio fizinio sąlyčio, reikėtų stengtis bendrauti didesniu negu 2 metrų atstumu. Po susitikimo būtina nusiplauti ir dezinfekuoti rankas.

Susitikimuose uždarose patalpose neturėtų būti dalyvaujama sergant peršalimo ligomis arba laikantis privalomos izoliacijos.

Uždarose patalpose vykstančiuose susitikimuose rekomenduojama dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (kaukę ar respiratorių). Taip pat turėtų būti laikomasi rankų higienos, kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo.

Susitikimų metu būtina vengti tiesioginio fizinio sąlyčio. Taip pat reikėtų stengtis išlaikyti tarp žmonių ne mažesnį negu 2 metrų atstumą.

Ministerija pažymi, jog gyventojų susitikimams su kandidatais naudojamos patalpos turėtų būti gerai išvėdintos prieš susitikimus ir jiems pasibaigus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių