Apelsino žievelės oda

Mankšta, taisyklinga mityba, masažai ir kitos kosmetikos procedūros – tai priemonės, padedančios paslėpti celiulitą.

Dievo rykštė moterims

Vasara privers išsirengti. Juk eisime į paplūdimį, kai bus karšta, ir dėvėsime minimaliai, vien maudymosi kostiumėlį. Jei jis pridengs baltomis dėmelėmis išmargintą ir tarsi gruoblėtą pilvą, tai šlaunų, kur itin ryškiai matosi celiulitas, tikrai nepaslėpsi. Ką daryti?

Moterys visais laikais kovojo su celiulitu. Tai struktūriniai pasikeitimai poodiniame riebaliniame sluoksnyje, kurie sutrikdo mikrocirkuliaciją ir limfos atitekėjimą. Išrasta begalė masažuoklių ir kosmetikos priemonių, bet jos nepakankamai efektyvios. Negana to, celiulitas išryškėja vis jaunesnėms moterims. Šis odos defektas joms yra viena opiausių grožio problemų.

„Anksčiau priemonių nuo celiulito buvo mažiau, gydymo būdai buvo primityvesni, o mūsų mamos šios problemos taip nesureikšmindavo. Šiuolaikinės moterys skiria vis daugiau dėmesio savo sveikatai ir grožiui. Kiekvieną pavasarį sulaukiame vis daugiau klienčių, kurioms atliekame įvairias anticeliulitines procedūras“, - pasakojo Palangos "Baltijos" poilsio namų komplekso „Žilvino“ viešbučio SPA ir grožio centro kosmetologė Indrė Balkaitienė.

Gydymui – priemonių kompleksas

Specialistų nuomonė vieninga: kiekviena moteris, kovojanti su celiulitu, turi pasirinkti individualias priemones. Veiksmingiausias jų kompleksas yra dietos, sportas ir tam tikros procedūros su kosmetinėmis priemonėmis.

Bėgimas, spartus ėjimas, plaukimas, šokiai pagerina kojų venų ir limfos mikrocirkuliaciją. Kosmetologės I.Balkaitienės teigimu, teigiamą poveikį figūrai ir odos išvaizdai turi važinėjimas dviračiu ar riedučiais, teniso žaidimas. Toms, kurios neturi laiko gyventi aktyviai, gali apsiriboti rytine mankšta, įtampai šalinti skirtais pratimais.

„Kovojant su celiulitu rekomenduotina keisti mitybos įpročius, laikytis maisto produktų suderinamumo taisyklių, jų kiekio paskirstymo dienos racione“, - patarė kosmetologė.

Kremai – papildoma priemonė

Greitai ir efektyviai įveikti celiulitą padeda specialus gydymo kursas, susidedantis iš 10-15 procedūrų, kurios atliekamos 2-3 kartus per savaitę. Vėliau jų galima sumažinti, profilaktikai pakanka 1-2 procedūrų per savaitę. Procedūros parenkamos individualiai, priklausomai nuo celiulito atsiradimo priežasčių ir stadijos.

I.Balkaitienės teigimu, celiulito pažeistoms sritims atstatyti veiksmingiausi yra masažai. Tai gali būti klasikinis, anticeliulitinis, limfodrenažinis masažas ar jų deriniai. Gydant celiulitą, svarbu pagerinti audinių mikrocirkuliaciją, suaktyvinti limfą, padidinti odos stangrumą.

Masažai ir vanduo

Rekomenduojama masažus derinti su įvyniojimo procedūromis, kurių metu pašalinami ne tik paviršiniame, bet ir gilesniuose odos sluoksniuose susikaupę toksinai ir šlakai. Oda tampa lygesnė, elastingesnė. Įvyniojimo metu naudojamos medžiagos įsigeria į poodinį sluoksnį, aprūpina jį mineralinėmis medžiagomis, vitaminais, drėkina ir stangrina odą.

Vandens procedūros veikia panašiai kaip ir įvyniojimai. Jų metu galima palaikyti aukštesnę kūno temperatūrą, o tai padeda įsisavinti naudojamas medžiagas.

Kremai nuo celiulito – tik pagalbinė priemonė. Jie padeda pašalinti skysčius, atgaivina ir stangrina odą, išvalo poras, gerina kraujotaką. Specialios kosmetikos priemonės su biologiškai veikliomis medžiagomis (jūros dumbliais, įvairiais mineralais, kofeinu, vitaminais) veiksmingos tuomet, kai pasiekia giliuosius odos sluoksnius.


Šalinimo būdai

 

Endermologija arba masažas – poodinio riebalinio audinio mobilizavimas celiulito pažeistose vietose.

Mezoterapija – medicininės invazinės gydymo technikos pagalba į probleminės kūno zonos odą sušvirkščiami įvairūs veikliųjų preparatų mišiniai.

Liposakcija – tai procedūra, kurios metu išsiurbiamos riebalų sankaupos.

Kitos procedūros: infraraudonųjų spindulių šviesos ir radiodažnių energijos poveikis derinamas su vakuuminiu siurbimu ir mechaniniu volelių masažu; gydymas guminėmis taurelėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
Kažkada Moterys buvo gražios, o dabar... kas jose natūralaus beliko? Ir ar visa tai - ne nuo siekio visame kame (toli gražu ne gerąja prasme) pralenti vyrus?

Ieva

Ieva portretas
aciu uz patarimus
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių