Anglijoje ligoniai laukia gydymo ilgiau nei bet kada

Anglijoje žmonių, laukiančių gydymo ligoninėje daugiau nei dvejus metus, skaičius nuo balandžio iki liepos beveik padvigubėjo.

Remiantis naujausiais Anglijos Nacionalinės sveikatos tarnybos (NHS) duomenimis, šių metų liepos pabaigoje iš viso 7980 žmonių laukė gydymo ilgiau nei 104 savaites. Tai beveik tris kartus daugiau nei prieš dvejus metus balandį, kai 2722 žmonės laukė ilgiau nei dvejus metus, ir tai buvo pirmas kartas, kai pranešta apie ilgesnį nei 104 savaičių laukimą. Tai taip pat sudaro padidėjimą 39 procentais nuo 5727 tokių pacientų liepą.

Daugiausia žmonių ilgiau nei dvejus metus laukia gydymo dėl traumų ir ortopedijos paslaugų, įskaitant klubo ir kelio sąnario keitimus: liepą jų buvo 1732, balandį – 516. Po jų eina 982 žmonės, ilgiau nei dvejus metus laukiantys bendrosios chirurgijos, pavyzdžiui, tulžies pūslės pašalinimo ir išvaržos operacijų. Balandį tokių buvo 312. Ausų, nosies ir gerklės gydymo laukia 842 žmonės, balandį tokių buvo 246.

Iš viso liepos pabaigoje gydymo pradžios laukė 5,6 milijono žmonių – didžiausias skaičius nuo 2007 metų rugpjūčio, kai tokie duomenys pradėti registruoti.

 


Šiame straipsnyje: anglijaligoniaigydymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
as lietuvoi laukiu....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių