100 tūkst. kaukių gavusi „Eurovaistinė“ kitą savaitę jų žada keliskart daugiau

Vienas didžiausių vaistinių tinklų Lietuvoje „Eurovaistinė“ penktadienį gavo apie 100 tūkst. vienkartinių kaukių, o kitą savaitę jų vaistinėse bus kelis kartus daugiau. Tuo metu „Gintarinės vaistinės“ tinkle kaukių trūksta, gamintojams nespėjant jų pagaminti.

Pasak „Eurovaistinės“ komunikacijos vadovės Lauros Bielskės, naujoji kaukių siunta penktadienį paskirstyta į didžiąsias tinklo vaistines.

„Siuntėme ne į visas vaistines, kad būtų pardavinėjami didesni kiekiai. Tą 100 tūkst. kaukių paskirstėme į 50 didžiųjų vaistinių, o nuo kitos savaitės antradienio vaistines turėtų pasiekti gerokai didesni kiekiai“, – BNS sakė L. Bielskė.

Iki šiol visą šią savaitę „Eurovaistinėse“ kaukių tebuvo tik 2-3 tūkst. Vis dėlto L. Bielskė pabrėžė, kad net ir patiekus daug kaukių, viso poreikio patenkinti neįmanoma.

Tuo metu „Gintarinės vaistinės“ tinklo atstovas spaudai Džeraldas Kauneckas sako, kad dėl didelės konkurencijos rinkoje kaukių įsigyti nėra lengva, įmonė jas perka iš „Utenos trikotažo“.

„Neturime kaukių pardavimui, gauname tik iš „Utenos trikotažo“ daugkartines. Buvome rezervavę 75 tūkst. vienetų, bet tikrai dar negavome viso kiekio ir visiškai suprantame gamintoją, nes apkrovimai yra, manau, kad ir kitų susitarimų turi“, – BNS sakė D. Kauneckas.

„Būtų neatsakinga sakyti, kad savaitgalį ar po pirmadienio turėsime 50 tūkst. kaukių, nežinant iš tiekėjo, kada gausime“, – pridūrė jis.

Lietuvos vaistinių asociacijos pirmininkė Dangutė Mikutienė sako, kad medicininės kaukės užsakinomos nuolat, tačiau jų trūksta ir dėl logistikos sutrikimų.

„Jos nuolat užsakomos ir į priekį, laukiama, kad kaukių būtų nuolat. Tačiau praėjusią savaitę vienas vaistinių tinklas turėjo tik 2-3 tūkst. daugkartinių kaukių, o vienkartinių nebuvo iš viso, nes strigo užsakymai, nukėlinėjo transportą, buvo labai blogai su logistika“, – BNS sakė D. Mikutienė.

Pasak D. Kaunecko, pirmiausia kaukės parduodamos elektroninėje „Gintarinės vaistinės“ parduotuvėje, o vienos daugkartinės kaukės kaina siekia apie 2 eurus. 

L. Bielskės teigimu, vienos vienkartinės kaukės kaina „Eurovaistinėse“ siekia vieną eurą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Z

Z portretas
100.000 vnt - 2.8 mln gyventojams, arba kauke gaus tik kas 30 piletis. Bravo!

Jolanta

Jolanta portretas
Reikia nezinai kiek uzdirbti kad tas kaukes ipirkti. 1 kauke galioja maximum 2 valandom. Visai dienai reikia bent 5 vnt O ir nauda is ju nekokia. O Lietuva negali ju siuti? Ar tik kinai sugeba po grindis pavalkioje I Lietuva atsiusti.

Algimantas

Algimantas portretas
Baisu, viena vienkartinė kaukė 1Eur. Tie kurie pardavinėja tokiomis kainomis jų laukia Dievo piršto bausmė, nepadės ir už kaukės gauti pinigai.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių