Griausmingas revanšas: EČ starte Lietuvos jaunučiai sutriuškino prancūzus

  • Teksto dydis:

Lietuvos jaunučių U16 rinktinė revanšavosi už nesėkmę olimpinio festivalio finale bei Europos krepšinio čempionatą pradėjo pergale.

Tomo Purlio auklėtiniai 73:41 (10:8, 18:12, 18:9, 27:12) nugalėjo vieną turnyro favoričių Prancūziją.

Šios dvi rinktinės dar liepos pabaigoje susitiko olimpinio festivalio krepšinio turnyro, kuris vyko Slovakijoje, finale. Tuomet lietuviai pralaimėjo 66:78, o prancūzams atiteko aukso medaliai.

Europos U16 čempionatas vyksta identišku principu, kaip ir kiti jaunimo turnyrai šią vasarą. 16 komandų pasidalina į 4 grupes, iš kurių visos patenka į aštuntfinalį. Toliau veiksmas keliasi į atkrintamąsias, kuriose klaidoms vietos nelieka.

Lietuvių A grupėje dar laukia akistatos su Izraeliu ir Nyderlandais. Pastarųjų ekipų akistatoje 81:55 triumfavo Izraelis.

Aštuntfinalyje mūsiškiai kovos su viena iš B grupės komandų: Slovėnija, Serbija, Kroatija arba Danija.

FIBA jaunimo reitinge Lietuva užima 7 poziciją, o Prancūzija – 3.

Lietuvių gretose naudingiausiai žaidė Kristupas Smirnovas ir Paulius Narvilas, surinkę atitinkamai 17 ir 15 naudingumo balų.

Smirnovas pasižymėjo 13 taškų (1/3 dvit., 3/4 trit., 2/4 baudų), 10 atkovotų kamuolių, 2 rezultatyviais perdavimais, o Narvilas – 13 taškų (6/8 dvit., 0/1 trit., 1/2 baudų), 8 atkovotais kamuoliais ir 2 rezultatyviais perdavimais.

Dviženklį rezultatyvumą fiksavo dar du lietuviai – Nojus Indrušaitis ir Mantas Laurenčikas (po 12 tšk.). Bent po tašką įmetė 11 rinktinės žaidėjų.

Prancūzai per visas rungtynes nepataikė nė vieno tritaškio iš 19 bandymų. Lietuviai realizavo 11 iš 28 tolimų metimų, o kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo 53:27.

Pataikymo ir kokybės stokoję lietuviai nervingai pradėjo rungtynes, o tai leido prancūzams įgyti 6 taškų pranašumą (7:1). Netrukus viskas apsivertė aukštyn kojomis, kai aukščiausią pavarą gynyboje įjungę Lietuvos jaunučiai kėlinį užbaigė su nežymia persvara (10:8).

Puolimą ženkliai pagerinę lietuviai netrukus dar labiau nurūko. Nojaus Indrušaičio ir Manto Laurenčiko taškų atkarpos leido kilstelėti pranašumą iki dviženklio (28:20).

Po pertraukos lietuviai startavo fantastiška atkarpa 11:0, po kurios pranašumas pasiekė 19 taškų ribą (39:20). Prancūzai niekaip negalėjo išsilaisvinti iš kibios lietuvių gynybos, kurią atspindėjo varžovų pataikymo procentas – vos 6 taiklūs metimai iš 38 trečiojo kėlinio viduryje.

Ketvirtajame kėlinyje prancūzai rimtesnio iššūkio mesti nesugebėjo, o lietuvių didžiausią pranašumą fiksavo galutinis rungtynių rezultatas.

Lietuva: Kristupas Smirnovas (10 atk. kam., 3/4 trit.) ir Paulius Narvilas po 13, Nojus Indrušaitis (6 atk. kam., 5/8 dvit.) ir Mantas Laurenčikas po 12, Kasparas Jakučionis 9 (3/7 trit.).

Prancūzija: Noa Essengue 9.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Istorine pergale

Istorine pergale portretas
Kasius dar gyvuos ir dziugins ilgai Respect
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių