Kazachstano ligoninėje izraeliečiams neteisėtai buvo persodinami ukrainiečių inkstai

Šymkente Kazachstano pietuose sulaikytas šio miesto 1-osios klinikinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Abylajus Donbajus, įtariamas neteisėta organų transplantacija. Tai trečiadienį pranešė Kazachstano VRM spaudos tarnyba, kuria remiasi „Interfax“.

Ministerijos duomenimis, 2017-2018 metais Kazachstane veikė užsieniečių suburta „juodųjų transplantologų“ gauja. Organų donorais tapdavo Uzbekistano, Kirgizijos, Ukrainos piliečiai, kurie dėl finansinių problemų parduodavo savo inkstus. Šie organai buvo persodinami kitų šalių, daugiausia – Izraelio, turtingiems piliečiams.

A. Donbajus buvo sulaikytas lapkričio 18-ąją, tą pačią dieną jis buvo suimtas ir uždarytas į izoliatorių. Jam iškeltos baudžiamosios bylos už dalyvavimą tarptautinės nusikalstamos grupės veikloje ir netesėtą žmogaus organų paėmimą. Tyrėjai nustatė, kad medikas atlikdavo neteisėtas organų persodinimo operacijas už didelį atlygį.

Kazachstano VRM atstovai informavo, kad anksčiau tiriant šią bylą buvo suimti dar du žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kur dar nera zydu tai ko gero menulyje juk jie sulinde visur kaip tarakonai gajus ir ciniskai izulus .

...

... portretas
Ach: "... izraeliečiams neteisėtai buvo persodinami ukrainiečių inkstai" - va jums ir atsakymas kas ir dėl ko ukrainiečių konfliktą kursto... :/

Rapolas

Rapolas portretas
Vel izraelis! Stai kur ju teisybe... :D
VISI KOMENTARAI 3

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių