Кaliningrade drauge su žmona nušautas vyras buvo SSSR slalomo čempionas

Prie Kaliningrado (Karaliaučiaus) centrinės turgavietės drauge su žmona nušautas verslininkas Vadimas Jangolenka buvo du kartus tapęs SSSR kalnų slidinėjimo čempionu, sakoma Rusijos kalnų slidinėjimo federacijos pareiškime.

„1985 metais Vadimas Jangolenka pateko į Krasnojarsko krašto istoriją, tapęs pirmuoju SSSR slalomo čempionu iš šio krašto; tuomet jam buvo vos 18 metų. Antrą kartą jis šalies čempionu tapo 1989 metais. Kalnų slidinėjimo sportu jis užsiiminėjo nuo septynerių metų ir ne kartą tapo jaunių ir sąjunginių varžybų nugalėtoju bei prizininku. Vadimas buvo geras, jautrus, simpatiškas žmogus, jį pelnytai gerbė draugai ir kolegos iš kalnų slidinėjimo sporto“, – sakoma pareiškime.

Šeštadienį vakare Kaliningrado centre prie centrinės turgavietės medžiokliniu šautuvu ginkluotas vyras nušovė V. Jangolenką ir jo žmoną. Buvo šaudoma ir į poros 13-metį sūnų, bet jis nenukentėjo.

Po to 63 metų šaulys šovė sau į krūtinę. Vyras buvo nuvežtas į ligoninę, tačiau medikams nepavyko išgelbėti jo gyvybės.

Rusijos tyrimų komiteto regiono skyrius pradėjo bylą dėl nužudymo ir pasikėsinimo į vaiko gyvybę. Paimti saugumo kamerų įrašai, nustatyta, kad įtariamasis panaudotą ginklą buvo gavęs teisėtai, nustatyta tvarka.

„Įtariamojo namuose atlikta krata, rastas ir paimtas priešmirtinis raštelis, kurį tikriausiai paliko įtariamasis. Jame kalbama apie ilgus priešiškus santykius, susiklosčiusius tarp jo ir žuvusio vyro. Apklaustų liudytojų parodymai rodo, kad senas konfliktas tarp vyrų kilo dėl buitinio ginčo automobilių stovėjimo aikštelėje, dėl netinkamai pastatytos mašinos“, – nurodė Tyrimų komitetas.

Anksčiau šaltiniai srities teisėsaugos institucijose naujienų agentūrai „Interfax“ sakė, jog incidentas yra susijęs su „ginču dėl vietos turguje“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zengibaras

Zengibaras portretas
Xx

Komentatorius

Komentatorius portretas
Straipsnio pavadinime ir toliau tekste klaida. Rasant lietuviskai, turi buti TSRS arba SSRS, bet tikrai ne SSSR.

Anonimas

Anonimas portretas
Ko kurvos norit????. Jei buvo čempionai nesikabinkit. Piderų gauja.
VISI KOMENTARAI 6

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių