Palangos danguje mirgės aitvarai

Aitvarų sporto entuziastai jau dabar aktyviai ruošiasi kitą mėnesį numatytam tarptautiniam festivaliui. Paskutinį rugsėjo šeštadienį į Palangoje organizuojamą renginį susirinks aitvarų pilotai mažiausiai iš keturių Vakarų Europos šalių.

Tarptautinės aitvarų varžybos Lietuvos istorijoje rengiamos pirmą kartą. Jau dabar žinoma, kad į jas atvyks profesionalai iš Lietuvos, Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Graikijos ir Italijos. Šį renginį Palangoje organizuoja klubo „108 aitvarai" vadovas Jurgis Pauliukas. Rengėjai kviečia ne tik profesionalus - visus, kas turi bet kokį aitvarą, nuo paprastučio vaikiško iki naujausių technologijų šedevro, jau dabar ruoštis varžyboms ir paskutinį rugsėjo šeštadienį praleisti Palangos paplūdimyje šalia viešbučio „Medūza".

Festivalio programoje numatytos lietuvių pilotų varžybos individualių ir porinių skrydžių rungtyse. Visą dieną kas valandą įspūdingus, itin daug kantrybės ir pasirengimo reikalaujančius triukus su aitvarais demonstruos Europoje gerai žinomi aitvarų pilotai iš užsienio.

„Tokie aitvarų festivaliai pasaulyje yra įprastas ir labai laukiamas renginys. Jau daugiau kaip 20 metų jie vyksta Italijoje, Prancūzijoje, Didžiojoje Britanijoje ir Amerikoje. Profesionalai nepaliauja stebinti žiūrovų iki tobulumo išlavintais įgūdžiais, o žiūrovai tiesiog stingsta nuo įspūdžių. Džiaugiuosi, kad uždeganti aitvarų fiesta pagaliau vyks ir Lietuvoje," - būsimą aitvarų festivalį pristato organizatorius J.Pauliukas.

Lietuvoje sportinių aitvarų judėjimas prasidėjo 2007 m. pavasarį Vilniuje. Pirmasis aitvarų pilotų suvažiavimas įvyko tų pačių metų rudenį Palangoje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių