Vilniuje kitą savaitę duris atvers Izraelio garbės konsulatas

Vilniuje kitos savaitės pradžioje duris atvers pirmasis Lietuvoje Izraelio garbės konsulatas, kuriam vadovaus bendrovės "Sicor Biotech TEVA Baltics" generalinis direktorius Vladas Algirdas Bumelis.

Premjeras Andrius Kubilius antradienį Lietuvos radijui sakė, kad tai liudija apie stiprėjančius dvišalius santykius.
"Tai liudija, kad mūsų santykiai su Izraelio valstybe įgauna vis naujų pagreičių", - sakė Vyriausybės vadovas.

Užsienio reikalų ministerija BNS pranešė, kad garbės konsulo pareigas eis žinomas verslininkas, Lietuvos ir Izraelio prekybos rūmų prezidentas, vadovaujantis minėtai Izraelio kapitalo farmacijos kompanijai V.A.Bumelis.
Konsulatas duris atverti turėtų gegužės 2 dieną.

A.Kubilius kalbėdamas apie Lietuvos ir Izraelio santykius vylėsi, kad ateityje šalyse įsikurs ne tik garbės konsulatas, bet ir ambasada.

"Su (Izraelio) premjeru Benjaminu Netanjahu kalbėjome ir apie mini ambasados atidarymą Lietuvoje artimiausiu laikotarpiu. Tikiu, kad ir investicijų, verslo santykių matysime vis daugiau", - teigė premjeras.

"Izraelis turi unikalios patirties, kuri ir mums būtų ypač naudinga kuriant inovatyvų verslą. Tikiu, kad ir tas istorinis, kultūrinis santykis tarp mūsų tautų atvers vis naujų galimybių pažinti šiais laikais tiek mums Izraelį, tiek Izraelio žmonėms - Lietuvą", - kalbėjo Vyriausybės vadovas.


Šiame straipsnyje: IzraelisIzraelio konsulatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
Labai čia reikia to konsulato, ambasados ir apskritai santykiu su šita teroristine okupacine valstybe. Kokia Lietuvai nauda iš draugystės su izraeliu? Nuolatiniai įžeidinėjimai, reikalavimai, provokacijos, verkšlenimas ir t.t. Nebuvo čia to konsulato ir niekam jo nereikėjo ir dabar nereikia. Eilinė proga kubiliui ir kitiems politikieriams pasubinlaižiauti ir palįsti į subinę žydams ir jankiams.

mizantropas

mizantropas portretas
o prie konsulato pastatysime didelį paminklą zuroffui. atsiprašau už nelietuvišką anekdotą "...стоит статуя - рука поднята, а вместо х-- висит граната". Čia senas anekdotas dar iš sovietinių laikų, bet dabar jį galima pritaikyti, kadangi zuroffas mus puola visa sunkiaja artilerija, o mes jam konsulatus atidarinėjame.

vidma

vidma  portretas
sakote laisva neprikalausome Lietuva . nu taip neatrodo , laizo siknas net seiles tyska , slykstu it tek ......ne del to mano senelis su dede adolfu kariavo kad lietuvoj taip butu .....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių