Startavus masinei vakcinacijai – pirmieji trikdžiai: žmonės skundžiasi „užlūžusia“ sistema

  • Teksto dydis:

Lietuvoje pirmadienį pradėta masinė gyventojų vakcinacija nuo koronaviruso – skiepytis gali visi vyresni nei 16 metų gyventojai. Registracija skiepui vykdoma interneto svetainėje koronastop.lt. Tačiau portalo skaitytojai informuoja, kad visi bandymai užsiregistruoti vakcinai – nesėkmingi, nes sistema visiškai užlūžusi.

Pasak skaitytojo Karolio, užsiregistruoti vakcinai jis bandė nuo 8 val. ryto, tačiau jau kelias valandas to padaryti nepavyksta.

„Kelias valandas bandau prisijungti, vis išmeta klaidas. Atnaujinus puslapį iš keliolikos kartų pavyko nustatyti tapatybę per banką tačiau vėliau sistema vėl užstringa“, – apie nepavykusius bandymus užsiregistruoti vakcinai informavo skaitytojas.

„Prasidėjo masinė visų gyventojų vakcinacija, o sistema visiškai užlūžus“, – Karoliui antrino skaitytoja Sandra.

Sveikatos apsaugos ministerijos Spaudos tarnybos vyr. specialistas Julijanas Gališanskis portalo žurnalistams patvirtino, kad informacija apie trikdžius ministerijai yra žinoma. „Tarp 8–9 val. ryto susiformavo daugiau užklausų, nei sistema gali apdoroti vienu metu. Dėl to sutriko registracija. Ši problema sprendžiama ir maždaug per pusvalandį sistema turėtų veikti pilnu pajėgumu be sutrikimų“, – situaciją komentavo SAM atstovas.

Skaitytojo nuotr.

Žmonių teigimu, sistemoje nepavyksta patvirtinti asmens tapatybės. Kaip skelbia BNS, tapatybė tvirtinama per Elektroninius valdžios vartus, už kuriuos atsakingas Informacinės visuomenės plėtros komitetas. „Tiesiog sistema labai užkrauta ir šiuo metu mėginame startuoti. Žmonių srautas toks didžiulis, kad užlaužė sistemą“, – BNS pirmadienį sakė įstaigos vadovas Gintautas Mežetis.

„Dirba darbo grupė, kad galėtume startuoti ir praktiškai randame tą sprendimą“, – pridūrė jis.

Žmonių srautas toks didžiulis, kad „užlaužė“ sistemą.

G. Mažečio teigimu, sutvarkyti sistemą tikimasi „kiek įmanoma greičiau“.

Be kita ko, dėl stringančios elektroninių valdžios vartų sistemos kyla problemų ir siekiant gauti kitas paslaugas. Pavyzdžiui, išsiimti Galimybių pasą, prisijungti prie e. sveikatos sistemos.

Pirmadienį lankydamasis Respublikinėje Šiaulių ligoninėje sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigė, kad norinčiųjų užsiregistruoti vakcinai yra išties daug. 

„Kiek aš žinau, buvo problemų ne pačioje registracijos sistemoje, bet būtent Elektroniniuose valdžios vartuose, kurie irgi neatlaikė to norinčių skaičiaus. Bet pasakysiu taip: negerai, kad užstrigo, bet smagu, kiek mane informavo, kad šiandien per kelias valandas registravosi tiek žmonių, kiek per visą praeitą pirmadienį nesiregistravo. Tai yra labai gera žinutė, nes vakcinų tikrai yra, jų bus dar daugiau. Registruokimės, vakcinuokimės, galima pasinaudoti tiems, kuriems nepavyko numeriu 1808, o sistema, man atrodo, po pietų jau susireguliuos, srautas sumažės ir viskas bus gerai“, – situaciją komentavo ministras.

Kaip skelbta pirmadienio rytą, vakcinacijai registruoti galima ne tik save, bet ir kitą žmogų, taip pat numatyta galimybė pasirinkti savivaldybę, kur asmuo nori būti skiepijamas. Be kita ko, pasikeitus planams, sistemoje galima pakeisti registracijos laiką arba ją išvis atšaukti.

Visuotinė registracijos sistema skiepijimuisi šalyje veikia nuo gegužės vidurio.

Norėdamas registruotis vakcinai nuo COVID-19, gyventojas turi patvirtinti savo tapatybę per Elektroninius valdžios vartus.

Nuo 16 metų galima skiepytis tik „Pfizer-BioNTech“ vakcina, kitų gamintojų vakcinos yra numatytos žmonėms nuo 18 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
16.52-Kaune laisvų vietų nėra.Nėra ir nereikia.

Sizifas

Sizifas portretas
Jeigu kam kas nors neaišku, tai paaiškinsiu. Nori užsiregistruoti daugiau žmonių, nei serveriai sugeba aptarnauti. Viskas labai paprasta. Analogiška situacija – į kavinę ateina 1000 žmonių, ir vienas žmogus mėgina visus aptarnauti. Lauk nelaukes kol prie tavęs kas prieis.

Agro

Agro portretas
Bet juk buvo aišku dar prieš pradedant šitą masinę vakcinaciją, kad tikrai gali būti tokia situacija, nes tai kartojasi nuolat. Klausimas - kodėl nebuvo apie tai pagalvota iš anksto, o ne dabar kai viskas užstrigo? Tai tiesiog rodo, kad organizatoriams viskas vienodai šviečia - atsėdėjau darbe iki nustatytos valandos ir po to nors ir tvanas...
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių