M.Rinau įtariamas pagrobęs dukrą

Klaipėdietės Ingos Rinau ir jos buvusio sutuoktinio vokiečio Michaelio Rinau konfliktas pasiekė apogėjų. Pirmadienį apie 14 val. moteris informavo policiją esą buvęs jos vyras pagrobė jųdviejų dukrą Luisą.

Klaipėdos apskrities Vyriausiasis policijos komisariatas patvirtino, kad pirmadienį popiet paskambinusi I.Rinau pranešė, jog buvęs vyras pagrobė dukterį.

"14.19 val. mums paskambino I.Rinau ir pranešė, kad jos buvęs vyras pagrobė vaiką. Pranešta, kad mergaitė pagrobta iš Kanto g.11 esančios Vaikų teisių apsaugos tarnybos. Tėvas paėmė mergaitę, įsisodino į automobilį ir išvažiavo", - portalui sakė Klaipėdos apskrities Vyriausiajame policijos komisariate telefonu atsiliepęs budėtojas.

Pareigūnas nurodė, kad policija paskelbė automobilio paiešką. Budėtojas tikino, kad I.Rinau sakė, jog mergaitė išvežta sidabrinės spalvos "Toyota" automobiliu. Portalui paskambinus M.Rinau jo telefonas buvo išjungtas.

Kas tiksliai įvyko šiandien, pateikiama keletas versijų. Aišku viena - Vaikų teisių apsaugos tarnyboje tėvui susitikus su dukra ir likus vieniems kabinete, šis griebė vaiką, įsisodino į "Toyota" automobilį ir išvažiavo.

Šio susitikimo priežastys aiškinamos taip pat skirtingai. Antstolis tvirtina, kad M.Rinau jo paprašė, jog jis atvyktu ir užfiksuotu vaiko perdavimą tėvui. Vyras sako, kad kai atvyko, M.Rinau su dukra jau nebuvo.

Tuo metu I.Rinau sako, kad pirmadienį vyko eilinis tėvo ir dukters susitikimas, o apie mergaitės perdavimą jos buvusiam vyrui nebuvo jokios kalbos. Klaipėdietė aiškina esą jai išėjus iš patalpos ir palikus mažylę kartu su tėvu, šis griebė mergaitę ir išbėgo laukan. Sėdęs į automobilį, jis esą staigiai išvažiavo.  

Klaipėdos savivaldybės išplatinto pranešimo duomenimis, Vaikų teisių apsaugos tarnyboje  turėjo įvykti suplanuotas Michaelio Rinau pasimatymas su dukra Luisa Rinau.

Bendravimo tvarka Vaikų teisų apsaugos tarnyboje buvo nustatyta jau anksčiau. Norėdami aptarti tolimesnius veiksmus į pokalbį tarnybos darbuotojai pasikvietė Pedagoginės-psichologinės tarnybos psichologę Jolantą Navickienę. Abiem tėvams bendraujant su vaiku tarnybos patalpose, vedėjos pavaduotoja Virginija Gelažnikienė trumpam pokalbiui į savo kabinetą pasikvietė Ingą Rinau.   

Michaelis Rinau liko bendrauti su savo dukra Luisa. Inga Rinau su tarnybos vedėjo pavaduotoja, vyresn. specialiste Zita Žiliene bei psichologe Jolanta Navickiene bendravo apie 10 minučių.

Išėjusi iš kabineto Inga Rinau pamatė, jog Michaelis Rinau, sugriebęs mergaitę, neša ją pro duris. I.Rinau bėgo iš paskos, bet pavyti nespėjo.

Anot savivaldybės pranešimo, vaikas buvo paimtas prievarta, nedalyvaujant ir nežinant nei Vaikų teisių apsaugos tarnybos specialistams, nei psichologui, o tai visiškai prieštarauja įstatymais numatytai vaiko perdavimo tėvui vykdymo tvarkai.

Vaikų teisių apsaugos tarnybos specialistai tokį M.Rinau elgesį traktuoja ne kaip vaiko perdavimą tėvui, o kaip jo pagrobimą.

Išsinešdamas dukrą M.Rinau Vaikų teisių apsaugos tarnyboje paliko vaiko ir savo viršutinius drabužius.

Uostamiesčio policija pradėjo šio įvykio tyrimą. Paskelbta Michaelio ir Luizos Rinau paieška. Apie pagrobtą vaiką informuotas Policijos departamentas bei Valstybės sienos apsaugos tarnyba.


Šiame straipsnyje: rinau,mazosios rinau pagrobimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių